D. S. B.
2022.08.24 11:28 Frissítve: 2022.08.24 12:15

Sepsi OSK: „Remélem, tettlegességig nem fajul mindez” – megfenyegették a tulajdonost

Mint beszámoltunk róla, megőrizte bajnoki veretlenségét a román SuperLiga 6. fordulójában Kolozsváron a Sepsiszentgyörgy, amely 1–0-ra legyőzte az Universitateát. A mérkőzést a 25. percben félbe kellett szakítani, mert a kolozsvári szurkolók magyarellenes rigmusokat skandáltak és molinókat helyeztek ki. Az eset után a Sepsi OSK tulajdonosát, Diószegi Lászlót is megfenyegették – írta meg a Krónika.

 

„Nem tudom, hogyan lehet ezt elviselni” – reagált a hétfői mérkőzésen történtekre Diószegi László (Fotó: Földi Imre)

Diószegi László a lap megkeresésére úgy fogalmazott: „Nem tudom, hogyan lehet ezt elviselni.”

Rámutatott, a kolozsváriak nem a saját csapatuknak szurkoltak, hanem végig az ellenfelet szidták.

„A labdarúgásnak a fair playről és a tiszteletről kellene szólnia. Ez hétfőn nagyon hiányzott a részükről” – jelezte Diószegi László, aki reméli, a futballszövetség olyan döntést hoz, amely rábírja a klubokat arra, hogy elbeszélgessenek szurkolóikkal.

A lap arról is érdeklődött a tulajdonosnál, a kolozsváriak elhatárolódtak-e szurkolóik viselkedésétől, esetleg elnézést kértek-e, de Diószegi azt mondta, ez nem történt meg és nem is szokásuk a kluboknak.

A következő, Rapid elleni mérkőzéssel kapcsolatban a Sepsi tulajdonosa elmondta, a giulesti-i klub társtulajdonosát, Dan Sucut vacsorára invitálták, mert Sucu a napokban nehezményezte, hogy a sepsiszentgyörgyiek önkormányzati támogatást kapnak, és ezt szeretnék átbeszélni vele, mert az állítás nem fedi a valóságot.

A Sepsi OSK tulajdonosa kiemelte: nincs takargatnivalójuk, és szeretne minden egyes csapatvezetővel párbeszédet folytatni, hogy megértsék, a klubjuk nem politikáról és nem nemzetiségről szól, hanem csakis a zöld gyepen zajló játékról. A Krónikának elárulta azt is, hogy a kolozsvári Universitatea elleni mérkőzés óta rengeteg gyűlölködő és fenyegető üzenetet kapott.

„Remélem, tettlegességig nem fajul mindez” – mondta Diószegi.

Egyébként a román másodosztály keddi, Steaua Bucuresti–FK Csíkszereda (0–4) mérkőzésének második félidejében a hazai szurkolók is magyargyalázásba kezdtek, de a játékvezető nem állította meg a játékot, csak a hangosbemondó hívta fel a figyelmüket, hogy kerüljék el a rasszista rigmusokat, majd a 72. percben néhány percre mégis félbeszakították a mérkőzést, s jól hallatszott a „ki a magyarokkal az országból” – írta meg a székelyhon.ro.

2022.11.29 13:13:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A korábban kilenc tornán szereplő játékosaink többször rukkoltak ki páratlan teljesítménnyel. Íme!

2022.11.29 08:52:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A lapok kíméletlen őszinteséggel számoltak be a második világháború előtti az esetekről.

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.