Románia: két NB I-es játékos a válogatott előzetes keretében

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 19:32
null
Alexandru Baluta a Puskás Akadémia mezében (Fotó: Török Attila)
Két Magyarországon futballozó játékos is szerepel a március végi vb-selejtezőkre készülő román válogatott előzetes keretében: Mirel Radoi szövetségi kapitány meghívót küldött Adrian Rusnak (Fehérvár) és Alexandru Balutának (Puskás Akadémia).

 

Kihagyja a magyar–szlovén rendezésű U21-es Európa-bajnokságot a román utánpótlás-válogatott három legértékesebb játékosa: Ianis Hagi (Rangers), Valentin Mihaila és Denis Man (mindkettő Parma) egyaránt a felnőttválogatott világbajnoki selejtezőire kapott meghívót.

Bár Mirel Radoi szövetségi kapitány egyelőre csak a külföldön játszók előzetes listáját közölte, ebben mindhárom játékos szerepel – és mint Nicolae Dica, az U21-es csapat másodedzője a Telekom Sport televíziónak elmondta: ott is fognak játszani.

A jobbszélső Manért a télen 13 millió eurót fizetett az FCSB-nek a Parma, ami a román élvonal átigazolási rekordja, míg a balszélső Mihailát október elején 8.5 millióért vették meg az Universitatea Craiovától. Ianis Hagi viszont már rutinos légiós, a Rangers előtt megfordult már a Fiorentinában és a Genkben is, utóbbi 3.5 milliót kapott érte a nyáron a skót klubtól.

A románok március végén sorrendben Észak-Macedónia (o), Németország (o) és Örményország (i) ellen vívnak vb-selejtezőt (a J-csoportban ott található még Izland és Liechtenstein).

A román felnőttválogatott előzetes kerete
Kapusok: Florin Nita (Sparta Praha), Ionut Radu (Inter)
Hátvédek: Vasile Mogos (Chievo), Bogdan Tiru (Jagiellonia), Ionut Nedelcearu (AEK), Dragos Grigore (Ludogorec), Alin Tosca (Gaziantep), Vlad Chiriches (Sassuolo), Cristi Ganea (Arisz), Adrian Rus (Mol Fehérvár)
Középpályások: Sergiu Hanca (Cracovia), Razvan Marin (Cagliari), Alexandru Cretu (NK Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Praha), Ianis Hagi (Rangers FC), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Baluta (Puskás Akadémia), Erik Bicfalvi (Ural), Valentin Mihaila (Parma), Dennis Man (Parma)
Támadók: Claudiu Keserü (Ludogorec), George Puscas (Reading)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik