Románia: Bölöni is szerepel a kapitányjelöltek között

B. O. M., V. GY.B. O. M., V. GY.
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 12:45
null
Bölöni László is szerepel a román szövetség kapitányjelöltjei között (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Bölöni László is szerepel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) jelöltjei között a válogatott szövetségi kapitányi posztjára, a Franciaországban élő edző azonban az AS Monacóval is tárgyalt, így az óév utolsó napjaiban csak későbbre ígért választ a bukaresti vezetőknek.

 

A Monaco sajtóhírek szerinta belga Philippe Clementet nevezi ki Niko Kovac vezetőedző utódjának, ez pedig román sajtóhírek szerint azt jelenti, hogy a hercegségbeli klubnál is szóba kerülő, marosvásárhelyi születésű Bölöni László versenyben marad a román szövetségnél (FRF) a szövetségi kapitányi poszt jelöltjei között.

A szövetség szakmai bizottsága még karácsony előtt szavazott meg egy tízes listát, rangsorolva a rajta szereplő trénereket, akik szóba jöhetnek a román válogatottnál mint szövetségi kapitány. Mihai Stoichita szakmai igazgató azonban csak a jövő héten hozza majd nyilvánosságra a szavazás eredményét. Az FRF a tervek szerint a három legtöbb voksot kapott edzővel tárgyal (az egyeztetések már karácsony előtt megkezdődtek), de a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap úgy tudja, négyen vannak még versenyben: Adrian Mutu, Edward Iordanescu, Bölöni László és Victor Piturca.

Jelenleg egyiküknek sincs állása, ami azért fontos szempont, mert az FRF első számú kiszemeltjét, Dan Petrescut a kolozsvári CFR csak 400 ezer eurós kivásárlási ár ellenében engedte volna el – a szövetségnek azonban erre nincs kerete.A kisvárdai kispadról lemaradóMutu (mint ismert, a klub megerősítette posztján a csapat irányításával ősszel ideiglenesen megbízott Erős Gábort) és a CFR-rel tavasszal bajnokságot nyerő Iordanescu a fiatal edzőgenerációt képviselik, míg a 68 éves Bölöni és a 65 éves Piturca, a két egykori BEK-győztes steauás csapattárs a legtapasztaltabb szakemberek, akik szóba kerültek. Mindketten vezették már a román válogatottat, Bölöni 2000 nyarától 2001 júniusáig, Piturca pedig három periódusban is (1998–1999, 2004–2009, 2011–2014) – viszont ő kimondottan rossz viszonyban van az FRF jelenlegi vezetésével.

A román szövetségi kapitányi poszt novemberben ürült meg, amikor Mirel Radoi szerződése a világbajnoki selejtezők végével lejárt; mint ismert, a románok a németek és az északmacedónok mögött a 3. helyen végeztek csoportjukban, így a pótselejtezőről is lemaradtak.

Lapunk természetesen felhívta a magyar szakembert, aki elismerte, megkeresték a román szövetségtől. A francia élvonalban szereplő Monacóval kapcsolatos híresztelést azonban egyelőre nem kívánja kommentálni.

„Hiba, ha valaki a kocsi mögé köti a lovakat – jegyezte meg tréfásan Bölöni László. – Maradjunk annyiban, beszéljünk akkor, ha majd itt lesz ideje. A sajtó munkájának része a találgatás, engem azonban csak a tények érdekelnek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik