V. J. 2021.12.24 09:58 Frissítve: 2021.12.24 10:05

Kisvárda: Mutu nem jön, Erős Gábor marad a csapat élén

Egyfajta karácsonyi ajándékként tálalta szurkolóinak a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda azt, hogy a továbbiakban is Erős Gábor irányítja majd a csapatot.

Továbbra is Erős Gábor irányítja a csapatot (Fotó: kisvardafc.hu)

 

„Joao Janeiro távozása óta több edzőjelölttel is egyeztettünk, közülük Adrian Mutuval maradtunk a legtovább kapcsolatban, nem véletlen, hogy ő személyesen is megtekintette csapatunk Fehérvár elleni mérkőzését” – mondta el a Kisvárda honlapján Révész Attila sportigazgató, aki a szakmai stáb UEFA pro licenccel rendelkező tagja lesz.

„Érdekelte őt a feladat, de közben jelezte, nagy álma válna valóra, ha a román válogatott szövetségi kapitánya lehetne, és azóta kiderült, hogy ő a fő várományosa a pozíciónak. Nem akartunk volna úgy járni, mint Joao Janeiro esetében, és még egyszer új vezetőedzőt keresni amiatt, mert máshova hívják a mi edzőnket. Így aztán megerősödött bennem az a korábban érlelt döntés, hogy marad az a felállás, amellyel befejeztük az őszi szezont, vagyis Erős Gábor irányítja a csapatot. A licencgondok egyik megoldása, ha kívülről hozunk mellé megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert, de csak ezért nem akartunk senkinek új életpályamodellt biztosítani, ezért a jövőben én adom a szakmai stábnak a pro licences képesítésemet, ennek minden kötelezettségével együtt. Régi vágyam, hogy ki tudjunk nevelni olyan edzőt, akire bátran rá lehet bízni a felnőttgárdát. Erős Gábor bizonyította, hogy ilyen. A játékosok is azt szerették volna, ha marad az általa képviselt vonal, a csapat körül tevékenykedők is bátorítottak ennek a döntésnek a meghozatalára. Gabi a szurkolók körében is népszerű, ezért, ha úgy tetszik, közkívánatra, de szakmailag megalapozottan hoztuk meg ezt a döntést” – tájékoztatott a sportvezető.

A 41 éves Erős Gábor még játékosként, 2014-ben érkezett az akkor az NB III-ban szereplő, majd később a másodosztályba jutó Kisvárdába. A 2016–2017-es idény végén visszavonult, majd azóta asszisztensedzőként segítette a vezetőedzők, Révész Attila, majd Kondás Elemér, Kocsis János, Dajka László, Miriuta László, Bódog Tamás, Supka Attila és Joao Janeiro munkáját.

2022.01.27 22:42:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Felemás érzése volt az embernek.

2022.01.27 17:57:37

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem remekelt a bajnok, Besic piros lapot kapott az első félidőben, Joao Nunes fejes gólja döntött.

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.