Románia: 13 év után hazatér a válogatottból kitett Mutu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 20:09
Hosszú-hosszú légiósévek után hazatér a román válogatottból kitett Adrian Mutu: a 34 éves támadó januárban otthagyja a francia élvonalbeli Ajacciót, és a Petrolul Ploiestiben folytatja pályafutását. A hírt a román első osztályú klub elnöke, Dan Capra is megerősítette.

„Többször is egyeztettünk vele, és most sikerült megegyeznünk, a Petrolulban fog futballozni. Azt is megerősíthetem, hogy az Ajaccio vezetői sem ellenzik a januári átigazolást" - mondta Dan Capra a Jurnalul Prahoveannak.

Az kétségtelen, hogy a korzikai klubnál nem túlzottan tiltakoznak Mutu távozása ellen: a román csatár a jelenlegi szezonban 9 bajnokin egyszer sem tudott betalálni, ráadásul fizetése is magas, 1.2 millió euró szezononkét.

Mutu 2000-ben hagyta ott a Dinamo Bucuresti-et és állt légiósnak, azóta megfordult többek között az Interben, a Chelsea-ben, a Juventusban és a Fiorentinában is, karrierje nagy részét Olaszországban töltötte.

A 34 éves, balhés csatárt a hírek szerint két bukaresti klub, a Dinamo és a Steaua is csábította, ám ő a Petrolult választotta, döntésében nagy szerepet játszhatott, hogy a klub vezetőedzője az a Cosmin Contra, aki Mutu jó barátja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik