TŐKE JÁNOS (összefoglaló)
MIKE BARNABÁS
2023.03.13 16:24 Frissítve: 2023.03.20 23:04

Petrovics gólja döntött, a Topolya legyőzte a Kolubarát, így ismét dobogós

A Crvena zvezda és a Partizan után a Topolyai SC lett a harmadik együttes, amely a 2022–2023-as idényben Lazarevacon képes volt legyőzni a Kolubarát: az észak-bácskai együttes Nemanja Petrovics 67. percben szerzett góljával minimális különbséggel nyert a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Szuperliga 26. fordulójában, ezzel megelőzte a belgrádi Csukaricskit, és ismét a harmadik helyen áll.

Nem volt könnyű dolga a TSC-nek a Kolubara otthonában (Fotó: Topolya SC)

 

SZERB SZUPERLIGA
26. FORDULÓ
Kolubara–Topolyai SC
0–1 (0–0)
Lazarevac, Kolubara Stadion. Vezette: Osztracsanin
KOLUBARA:
Sztanivukovics – Kocsovics, Milicsevics, Bakics, Csoszics (Bagarics, 55.) – Loncsar (Radovanovics, 55.), Simovics, Nikolics (Mrkics, 74.) – Donald (Szadikovics, 62.), Djuranovics (Vukusics, 74.), Vanja Ilics. Vezetőedző: Veroljub Dukanac
TSC:
V. Ilics – Sztojics, Antonics, Sztojkovics – Petrovics, Radin (Kuveljics, 86.), Djakovac, Sz. Jovanovics (Krpics, 90+2.), Cvetkovics – Ratkov, L. Ilics (Miloszlavljevics, 77.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Petrovics (67.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Jelentős mezőnyfölényt harcolt ki a topolyai együttes az első félidőben, s Luka Ilics, valamint Szasa Jovanovics révén többször is veszélyeztetett, de Sztanivukovics, a hazaiak kapusa hol kézzel, hol lábbal hárított.

A Kolubara inkább a védekezésre koncentrált, s ellentámadásokra építette a játékát, ezt a 31. percben majdnem siker is koronázta, de a bal szélen elviharzó Djuranovics középre gurítása – a vendégek szerencséjére – pontatlan volt, így az első félidőben nem láthattak gólt a nézők.

A második félidőben sem változott a játék képe, a 65. percben Djuranovics lemásolta az első játékrészben látott akciót, azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem középre adott, hanem kapura lőtt, de Milan Radin becsúszva nagyot mentett, amit Ilics kapus meg is köszönt neki.

Két perccel később a TSC megszerezte a vezetést: Jovanovics adott élesen középre a jobb oldalról, Nemanja Petrovics mindenkit megelőzött és magasabbra is ugrott, felhőfejessel a hálóba továbbítva a labdát.

A hátralevő huszonöt percben a TSC magabiztosan őrizte előnyét, a hazaiak helyzetig sem jutottak. Huszonhat mérkőzés után a TSC 52 ponttal a harmadik helyen áll, s a következő fordulóban a TSC Arénában fogadja a lucsáni Mladosztot, amely a 14. helyen foglalja el a tizenhat csapatos bajnokságban. 0–1

 

PERCRŐL PERCRE

 
VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS.
 
90+2. perc: Harmadik cseréjét is meglépi Zsarko Lazetics. Jovanovics le, Krpics be.
 
3 perc lesz a ráadás.
 
 86. perc: Itt a második topolyai csere, Radin helyére Kuveljics érkezik. 
 
83. perc: Folytatódik a sárgalap-parádé, most Milicsevics húzta ki a gyufát a játékvezetőnél.
 
82. perc: újabb vendég sárga, Radin volt durvább a kelleténél.
 
77. perc: A vendégek is elkezdtek cserélni,  Luka Ilics helyére Ivan Miloszlavljevics érkezett.
 
76. perc: Bagaricsot figyelmezteti a játékvezető.
 
74. perc: Utolsó cseréit is meglépi a hazaiak mestere. Djuranovics és Nikolics le, Vukusics és Mrkics be.
 
72. perc: Sztojkovics sárgult be egy rosszul ütemezett becsúszást követően.
 
67.perc: GÓÓÓÓL! VEZET A TOPOLYA! Jovanovics ívelte be a labdát a jobb oldalról, az ötösön Nemanja Petrovics érkezett teljesen üresen és a kapuba fejelt.
 
66. perc: Djuranovics szakadt el a védőjétől, de lövésébe belevetődött egy másik fehérmezes.
 
64. perc: Az imént beállt Szadikovics beadását kivágják a topolyai védők.
 
62. perc: Újabb hazai csere: Donald Molls le, Szadikovics be.
 
61. perc: Többnyire beadásokkal próbálkozott az elmúlt percekben a Topolya, különösebb eredmény nélkül.
 
55. perc: Kettős csere a Kolubaránál.  Loncsar helyére Radovanovics, míg Csoszics helyére Bagarics állt be.
 
51. perc: Djuranovics sárgult be, összeütközött Sztojiccsal.
 
50. perc: A vendégek bal oldali szöglete valószínűleg egy hazai játékosról pattant ki – ezzel együtt kirúgást ítélt a játékvezető.
 
Elkezdődött a második félidő!
 
A topolyaiak horvát bekkje, Josip Calusic eltiltás miatt nem léphet pályán Lazarevacon, a Crvena Zvezda ellen megkapta a negyedik sárga lapját.
 
 VÉGET ÉRT AZ ELSŐFÉLIDŐ!
 
 Egy perc a ráadás.
 
40. perc: SZTANIVUKOVICS! Ratkov két védőtt is sikeresen kicselezett, majd célbavette a hosszú alsót – kiváló reflexszel hárított a Kolubara kapusa.
 
37. perc: MI MARADT KI?! Djuranovics hagyta faképnél a topolyai védelmet, de ziccerben nem tudott túljárni a szögetk remekül záró Ilics kapus eszén.
 
31. perc: MICSODA HIDEGVÉR! Jovanovics  nagy erővel, félfordulatból küldte a hazai kapura a labdát,  Sztanivukovics meglepően higgadtan fogta a kísérletet.
 
 26. perc: Oldalháló! Egy jobb oldali vendég szögletbe Jovanovics tette bele a lábát, majdnem jó is lett. 

24. perc: Petrovics is beságrul, ezúttal a TSC részéről.
 
23. perc: ZICCER! Ilics ugrott ki remek ütemben, de nem tudott túljárni a kilépő Sztanivukovics eszén.
 
22. perc: Ilics beadása nem jelentett veszélyt a hazai kapura.
 
21. perc: Loncsar kezezett a jobb oldalon, veszélyes helyről kapott szabadrúgást a Topolya.
 
19. perc: Nikolicsé a meccs első sárga lapja, leüközte Cvetkovicsot.
 
15. perc: ILICS! A topolyai csatár egy hosszú indítást küldött bevetődve a kapura, Sztanivukovics szögletre ütötte a labdát.

12. perc: A jobb oldalról végezhetett el egy szögletet a Kolubara, Csosics lövésébe belállt eg topolyai védő, újabb szöglet jöhet, de ez már nem jelent veszélyt Ilics kapujára.
 
9. perc: Petrovics lapos beadását kivágják a hazai védők.
 
7. perc: A vendégek végeztek el egy szabadrúgást jó 40 méterre a kaputól, a labda Ratkovhoz került, aki a hazai kapusba rúgta a labdát. 
 
5. perc: Kocsovics robogott el a bal oldalon, beadását simán lehúzta Ilics.

Elkezdődött a mérkőzés!

A hazaiak zöld-feketében, a TSC fehérben lép pályára.

Ez pedig a Kolubara kedző tizenegye.
 

 
Itt a TSC kezdőcsapata. 
 

 
Köszöntjük kedves olvasóinkat! A mérkőzés hamarosan elkezdődik.
 
ELŐZMÉNYEK
A harmadik helyért zajló versenyben nehéz és fontos mérkőzés vár hétfőn a Topolyai SC-re a szerb Szuperliga 26. fordulójában: az észak-bácskai együttes Lazarevacon a nyolcadik helyezett Kolubara vendégeként lép pályára. Miután szombaton a belgrádi Csukaricski kikapott az újvidéki Vojvodina otthonában, győzelmével a Szőke Adriánt is alkalmazó topolyai gárda visszaszerzi a harmadik helyet a fővárosi csapattól. A hétfői összecsapás már csak azért sem ígérkezik könnyűnek, mert a Kolubara az eddig megszerzett harminc pontjából huszonnégyet odahaza söpört be.
2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…