Munkatársunktól
2023.09.26 13:12 Frissítve: 2023.09.26 14:29

NS-jótékonyság: Thomas Müller és Lőw Zsolt is segít az esztergomi robbantás hősi halottjának családján

A német Bayern München magyar másodedzőjének, Lőw Zsoltnak és a csapat klasszisának, Thomas Müllernek a közreműködésével egy, a játékosok által aláírt mezt bocsátottak jótékonysági árverésre. A befolyt összeggel a 34 évesen, szolgálatteljesítés közben múlt héten elhunyt kétgyermekes édesapa, Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlós családját támogatják – tette közzé Dajcsin Tibor a Facebookon.

 

Thomas Müller és Lőw Zsolt is segít Kónya Gábor Lajos családja támogatásában (Fotó: Facebook)

 

Szeptember 20-án délután a Terrorelhárítási Központ munkatársai Esztergom külterületén körbezártak egy házat és arra kérték a benne tartózkodó körözött férfit, hogy jöjjön ki és működjön együtt a hatóságokkal. A férfi erre nem volt hajlandó, ezért a TEK az elfogása mellett döntött, ám amikor benyitottak a házba, a férfi flexszel egy gázpalack felé indult, ami felrobbant.

A detonáció miatt a TEK munkatársai 8-10 métert repülve a közeli tóba estek, őket a tűzoltók mentették ki, majd a mentősök megkezdték a sérültek stabilizálását, de a robbanás következtében egy ember életét vesztette.

A 34 éves, kétgyermekes édesapa, Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Kónya Gábor Lajos családjának támogatására Facebookon jótékonysági árverést hirdettek, s a német Bayern München labdarúgócsapatának magyar másodedzője, Lőw Zsolt segítségével a bajor csapat felajánlott egy, a játékosok által aláírt Thomas Müller-mezt, melyre október 25-én 20 óráig lehet licitálni.

A befolyt összeget Kónya Gábor Lajos családja kapja meg.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.

2023.12.04 00:02:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Henry Kissingernek a játékról is volt véleménye, mint mondta, látott annyi meccset, hogy lehessen. Különösen azokat a futballistákat tisztelte, akik újat hoztak a posztjukon, magasabb szintre emelték. Ebben a körben Franz Beckenbauer volt nála az első, aki a védelem vezéreként képes volt támadó jelleget adni a szerepének.