Női foci: közös északi rendezésű Eb jöhet 2025-ben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 10:51
Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia közösen nyújtott be pályázatot a 2025-ös női labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére.

A négy északi ország hivatalosan szerdán jelentette be szándékát, amelyet Izland és Feröer is támogat. A tervek szerint Dániában Koppenhága és Odense, Svédországban Stockholm mellett Göteborg, Finnországban Helsinki, valamint Tampere, míg Norvégiában Oslo, illetve Trondheim adna otthont a kontinensviadal mérkőzéseinek.

„Közösen egyedülálló élményt biztosítunk játékosoknak és nézőknek egyaránt” – fogalmazott Karl-Erik Nilsson, a svéd szövetség elnöke. Kiemelte: az északi országok szövetségei egyetértenek annak fontosságában, hogy nagy tornákat rendezzek. Egyúttal hangsúlyozta, hogy komoly ambícióik vannak a női futball fejlődését illetően.

A pályázati időszak szerdán (ma) zárult, az északiak közös jelentkezésén túl Franciaország, Svájc és Lengyelország is otthont adna a kontinensviadalnak, és az orosz invázió előtt Ukrajna is jelezte érdeklődését. Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó tanácsa január 25-én dönt a győztes pályázatról.

A 2021-ről idén nyárra halasztott női Európa-bajnokságot Anglia rendezte és meg is nyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik