NL: Southgate szuperlatívuszokban beszélt a pontot mentő Kane-ről

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 09:26
null
Az 50 gólnál járó Harry Kane-t csupán Wayne Rooney előzi meg az örökrangsorban.
Mint beszámoltunk róla, Harry Kane tizenegyesből szerzett egyenlítő góljával Anglia pontot mentett Németországban (1–1) a Nemzetek Ligájában, az A-liga 3. csoportjában. Természetesen a találkozót követően Gareth Southgate szövetségi kapitány és több angol játékos is a címeres mezben immár 50 gólnál járó csapatkapitány kiváló teljesítményét méltatta.

 

Többen vitatták, hogy leshelyzet előzte-e meg az angoloknak a mérkőzés hajrájában megítélt tizenegyest, amit Harry Kane nemcsak kiharcolt, hanem be is lőtt. A 28 éves csatár 50 gólnál jár a válogatottban – ő a második, akinek összejött az álomhatár –, s csak az 53 gólos Wayne Rooney előzi meg az örökrangsorban – nem csoda, hogy Gareth Southgate is szuperlatívuszokban beszélt Kane-ről.


„Felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy egy topcsapat nem veszíthet el egymás után két mérkőzést. Nagyon fontos, hogy talpra álljunk egy-egy kiábrándító eredmény után – kezdte értékelését a BBC által idézett Gareth Southgate, majd kitért Kane-re. – Az lesz a történet középpontja, hogy ötven gólja van, de az univerzális játéka – ahogy vezette a csapatot, ahogy teljesített, ahogy elől presszingelt – kivételes volt.”

A szövetségi kapitány mellett Kieran Trippier is a csapatkapitányt méltatta.

„Harry Kane a csapat élére állt, mint mindig. Ő különleges. Korábban játszottam vele a Tottenhamben, most pedig a nemzeti csapatban. Ötven gól! Hihetetlen! Ő csúcsprofi és nagyszerű vezér.”



A csoportban két döntetlennel álló németek a gyakran jobbhátvédként szereplő, kedden mégis szélsőként játszó Jonas Hofmannt emelték ki, aki az első félidőben csak érvénytelen gólig jutott, de a fordulást követően, egy remek figura után vezetést szerzett csapatának.

„Mindkét pozíciónak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindkét poszton jól játszottam. Jó, hogy az edzőnek van lehetősége a rotációra” – mondta a Kickernek a Borussia Mönchengladbach játékosa, Hofmann, aki jó eséllyel tagja lesz Németország világbajnoki keretének is.

Noha a 114-szeres válogatott Thomas Müller nem volt boldog a lefújást követően, nem vitte túlzásba az elégedetlenkedést, sőt, kendőzetlenül elmondta véleményét a Nemzetek Ligájáról.

„Ha sorozatban tízszer mérkőznénk meg az angolokkal, biztosan többször nyernénk. Ugyanakkor még mindig a Nemzetek Ligájában játszunk, s ezek gyakorlatilag barátságos meccsek, amelyeket torna keretében rendeznek.”

Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány megvédte a nemrég Dortmundba igazoló Nico Schlotterbecket, aki három fellépés alatt két tizenegyest hozott össze.

„Ezek a dolgok megtörténnek. Nem hibáztatom érte, megmutatta, hogy hatalmas erősítés számunkra – mondta a végeredmény miatt nem túl elégedetlen Flick.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Németország–Anglia 1–1 (0–0)
München,
Allianz Aréna, 66 289 néző. Vezette: Cerro Grande (spanyol)
Németország: Neuer – Klostermann, Rüdiger, N. Schlotterbeck – Hofmann (Gnabry, 65.), Gündogan (L. Sané, 83.), Kimmich, Raum – Th. Müller (Goretzka, 75.), Musiala (Werner, 65.) – Havertz. Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Trippier – K. Phillips (Bellingham, 14.), Rice, Mount (Grealish, 72.) – Saka (Bowen, 80.), Kane, Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Hofmann (51.), ill. Kane (88. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (2–0)
Cesena, Dino Manuzzi Stadion, 22 000 néző. Vezette: Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. G. Mancini (61. – öngól)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 2 1 1 3–2 +1 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0 3
3. Németország 2 2 2–2 0 2
4. Anglia2111–2–11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik