BACSKAI JÁNOS
2020.09.03 20:35 Frissítve: 2020.09.03 23:21

Három gólt lőve nyert Oroszország Szerbia ellen

A Nemzetek Ligája B-csoportjában az oroszok odahaza 3–1-re legyőzték a jó erőkből álló, de gyengén futballozó szerbeket. A csoport másik mérkőzésén a magyarok egyetlen góllal jobbnak bizonyultak a házigazda törököknél.

Dzjuba (jobbra) volt a mérkőzés hőse (Fotó: AFP)

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
B-LIGA
3. CSOPORT
Oroszország–Szerbia 3–1
(Dzjuba 48., 81. – az elsőt 11-esből, Karavajev 69., ill. A. Mitrovics 78.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Ahhoz képest, hogy sokan a szerbeket tartották esélyesebbnek az öregnek titulált orosz válogatottal szemben, a szünetig sokkal veszélyesebben játszott a házigazda. A 37 esztendős Jurij Zsirkov például igencsak villogott, előbb nagyot mentett a kapuja előtt fejjel a nála két fejjel nagyobb szerbek között, majd remekül hozta helyzetbe Artyom Dzjubát, akinek közeli lövését védte hatalmas bravúrral az Újpest volt kapusa, Marko Dmitrovics.


Zsirkov a második orosz helyzetben is nagy szerepet vállalt, szépen emelt Dzjuba elé, aki a bal kapufa elől középre játszott, de Zelimhan Bakajev öt méterről a léc fölé pörgette a ziccerét. Ennél a helyzetnél is látszott, hogy a háromvédős rendszerben ezúttal idegenül mozognak a szerbek, a második félidő elején pedig egy újabb védelmi hibát már orosz tizenegyes követett, s Artyom Dzjuba nem hibázott.Dusan Tadics vezetésével összekapták magukat a szerbek, beállt a védelembe Alekszandar Kolarov, a gyengén futballozó Szergej Milinkovics-Szavics helyett Filip Djuricsics lett a karmester – csakhogy az addig szürkén teljesítő orosz középpályásból, Vjacseszlav Karavajevből előtört a benne rejlő Arjen Robben, és meglőtte élete gólját.

Gyors gólváltás következett, előbb egy Alekszandar Mitrovics-találat hozta vissza a szerb reményeket, egy gyors és korszerű támadás végén, de Nikola Makszimovics hatalmas hibáját góllal torolta meg Artyom Dzjuba, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Amelynek hajrájában védenie még kellett kettőt a hazai kapusnak, Anton Sunyinnak (Djuricsics és Kolarov próbálkozott) – azonban megérdemelten nyert a sokkal pontosabban, veszélyesebben futballozó szbornaja.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország–MAGYARORSZÁG 0–1 (Szoboszlai 80.)

NL-ADATBANK ITT!

2022.12.02 13:26:02

Minden más foci nemzetisport.hu

1930. július 13-án egyszerre két összecsapásra került sor az első nagy futballseregszemlén.

2022.11.29 13:13:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A korábban kilenc tornán szereplő játékosaink többször rukkoltak ki páratlan teljesítménnyel. Íme!

2022.11.29 08:52:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A lapok kíméletlen őszinteséggel számoltak be a második világháború előtti az esetekről.

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.