MLS: balhé, dupla kiállítás – kialakult a főcsoportdöntő párosítása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 08:23
null
Altidore nem bírt magával, a csapata bánta (Fotó: Twitter)
A Seattle Sounders után a Houston Dynamo is bejutott az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rájátszásának főcsoportdöntőjébe a nyugati konferenciában. Keleten a Toronto FC szoros, és nem mellesleg indulatokkal fűtött meccsen vívta ki a továbbjutást, míg a Columbus Crew majdnem elszórakozta háromgólos előnyét a New York City FC otthonában, ám végül megúszta 2–0-s vereséggel, ami szintén főcsoportdöntőt ért.

A Portland Timbers és a Houston Dynamo párharcában a gól nélküli első meccs után a Portland egy bal oldalról érkező beadás után szerezte meg a vezetést a 39. percben, sokáig azonban nem örülhetett, mivel a vendégek még az első félidőben egyenlítettek.

Szűk negyedórával a vége előtt a Houston egy távoli lövéssel a vezetést is megszerezte, innen pedig már nem volt kérdés, melyik csapat jut tovább. Az egy éve még az Nyugati konferencia legrosszabb csapatának számító Houston a Seattle Sounders ellen a nagydöntőbeli részvételért játszhat.

Keleten még szorosabb összecsapásokon derült fény a főcsoportdöntősök kilétére, ráadásul a Toronto és a New York Red Bulls találkozóját balhé is színesítette.

Az esetről a Jenkifoci blog írt részletesebben, megosztva az összetűzésről készült videót.

A két játékos a szünetben is folytatta a balhét, amit a játékvezető megelégelt, így a folytatásra már egyikőjük sem jött ki.

A második félidőben a New York ugyan megszerezte a vezetést, ám az újabb gól már nem jött össze, így a Toronto jutott a Keleti konferencia döntőjébe. Amelyben a Columbus Crew lesz az ellenfele, bár az ohiói együttes majdnem elszórakozta háromgólos előnyét. A New York City végül csak 2–0-ra nyert, és búcsúzott, így jó eséllyel ez volt a 90. percben beálló, a visszavonulását októberben bejelentő Andrea Pirlo utolsó tétmérkőzése.

MLS, RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Kelet

Toronto FC (1.)–New York Red Bulls (6.) 0–1 (Továbbjutott: a Toronto, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal)
New York City FC (2.)–Columbus Crew (4.) 2–0 (Továbbjutott: a Columbus Crew, 4–3-as összesítéssel)
Nyugat
Portland Timbers (1. kiemelt)–Houston Dynamo (4.) 1–2 (Továbbjutott: a Houston Dynamo, 2–1-es összesítéssel)
Korábban
Seattle Sounders (2.)–Vancouver Whitecaps (3.) 2–0 (Továbbjutott: a Seattle, 2–0-s összesítéssel)
FŐCSOPORTDÖNTŐ
Kelet
November 21.: Toronto FC (1.)–Columbus Crew (4.)
November 29.: Columbus Crew (4.)–Toronto FC (1.)
Nyugat

November 21.: Seattle Sounders (2.)–Houston Dynamo (4.)
November 30.: Houston Dynamo (4.)–Seattle Sounders (2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik