BOROS MIKLÓS 2020.10.25 14:10 Frissítve: 2020.10.25 14:16

Liga 1: a Dinamo edzője bocsánatot kért a Sepsitől elszenvedett vereség után

Megszokottá vált az elmúlt egy évben, hogy a Sepsi OSK legyőzi a Dinamót: a székelyföldi csapat szombat este sorozatban harmadszor nyert a 18-szoros bajnok bukaresti együttes ellen. Mégpedig a vártnál jóval simábban: a vendégeknek a harmadik perc után nem volt kaput találó lövésük, csak remekül védő kapusuknak, René Hinojónak köszönhetik, hogy megúszták 2–0-s vereséggel.

A székelyföldi csapat sorozatban harmadszor nyert a 18-szoros bajnok bukaresti együttes ellen (Fotó: Fekete Lehel, archív)

 

A Sepsi jól ismerte fel, hogy a szemerkélő esőtől vizes gyepen a távoli lövések vezethetnek sikerre, a 15 hazai lövésből kilencet is a tizenhatoson kívülről eresztettek el játékosai. Így született meg Anass Achahbar szépségdíjas vezető gólja, amely után a székelyföldi csapat nem engedte kibontakozni a mérkőzés végére hitét vesztett Dinamót. A bukaresti csapat augusztus végén kinevezett edzője, Cosmin Contra a zsinórban negyedik vereség után már rezignáltan, közelgő menesztésre számítva nyilatkozott.

„Nem tudom megmagyarázni ezt a vereséget. Minden szurkolónktól bocsánatot kérek, szégyellem, hogy ezt a címert viselem. Nagyon nehéz napok várnak rám, de állok a vezetők rendelkezésre, bárhogy is döntenek” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Contra, akinek távozását már minden lehetséges fórumon követelik a szurkolók, hiszen a nyári tulajdonosváltás és 14 új – többnyire spanyol – játékos leigazolása ellenére a Dinamo ebben az évadban is a kiesőzónában tanyázik.

A szentgyörgyi oldalon nagy az öröm, hiszen zsinórban negyedik győzelmével a székelyföldi csapat immár dobogós helyen áll, Diószegi László tulajdonos meg is duplázta a szokásos, 900 eurós győzelmi prémiumot. Leo Grozavu edző pedig, aki egykori játékostársát győzte le (1996 és 1998 között szerepelt együtt Contrával a Dinamo hátvédsorában), úgy vélte, hogy játékosai keményen megdolgoztak a sikerért.

„Rendkívül jól játszottak, nagyon sok szívvel és ésszel. Sok helyzetünk volt, hamarabb is lezárhattuk volna a meccset, de az utolsó passzoknál nem mindig maradtunk higgadtak. Labda nélkül agresszívak voltunk, a labdával pedig megleptük őket” – értékelt Grozavu. 

ROMÁN LIGA 1
8. FORDULÓ
Sepsi OSK–Dinamo Bucuresti 2–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy, 
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Hategan
SEPSI OSK:
 Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Ștefan (Golofca, 72.) – Fülöp I., Vasvari, Aganovic (Fofana, 72.) – Dragomir (Achahbar, 8.), Safranko, Petrila. Vezetőedző: Leo Grozavu
DINAMO: René – González (Puljic, 65.), Ba, Grigore (Cretu, 65.), I. López – A. García (Gueye, 65.), Anton – Sorescu (Fabbrini, a szünetben), Borcea (Valle, 11.), Cámara – Nemec. VezetőedzőCosmin Contra
Gólszerző: Achahbar (29.), Fülöp I. (77.) 

2021.01.26 00:09:38

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A konstancai együttes háromszor is vezetett, de a szentgyörgyiek mindannyiszor egyenlítettek.

2021.01.26 10:01:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Mire menne a magyar bajnoki címvédő a magyar válogatott ellen? (x)

2021.01.25 11:02:17

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

A járvány évében vizsgált „nagy hatos” megtorpant a gazdasági fejlődésben, írja a KPMG tanulmánya.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.