MTI
R. D. P.
2022.12.05 10:27 Frissítve: 2022.12.05 18:54

Labdarúgás: Pelé családja cáfolja, hogy a legenda haldoklik

A hétvégén sajtóinformációk alapján olyan hírek terjedtek el, hogy a brazilok háromszoros világbajnoka palliatív kezelést kap, mert a szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre. Pelé családja most kategorikusan cáfolta, hogy a 82 éves futball-legenda azért van kórházban, mert haldoklik.

 

Családja szerint nem annyira súlyos Pelé állapota, mint ahogyan az a sajtóban elterjedt (Fotó: Getty Images)

Egy vasárnapi tévéinterjúban két lánya és unokája azt mondta, hogy Pelé azért van kedd óta kórházban, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved.

„Beteg és idős. De ahogy jobban lesz, ismét hazamegy” – mondta a sportember Egyesült Államokban élő lánya, Kely Nascimento. Testvére, Flavia Nascimento hozzátette:

„Nem jó érzés, amikor azt híresztelik, hogy vége az életének és palliatív kezelést kap. Ez nem igaz. Emberek, higgyetek nekünk!”

 

Légúti fertőzés miatt kórházban marad Pelé

Nem reagál a kezelésekre Pelé – sajtóhír

Pelé közleményben reagált a róla szóló hírekre

Pelé, a világbajnokságok legfiatalabb gólszerzője

Flavia Nascimento arról is beszélt, hogy édesapja egy normális kórházi szobában van, nem az intenzív osztályon.

Pelé unokája, Arthur Arantes do Nascimento arról számolt be, hogy a brazilok első katari világbajnoki mérkőzése után telefonon beszélt a nagyapjával.

„Látni fogja, ahogy Brazília hatodszor is világbajnok lesz” – mondta.

A hétvégén maga Pelé is jelentkezett a közösségi médiában, azt írta: „Kedves barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni. Erősnek érzem magam, és reménykedve veszek részt a szokásos kezeléseimen.

Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Az egykori játékos 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelyben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 – más számítások szerint 1284 – alkalommal volt eredményes.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.