Hollandia: visszatért a PSV-be a Barcát is megjárt csatár

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 16:27
null
De Jong 2019 után ismét a PSV kötelékében (Fotó: AFP)
Három év után ismét a PSV mezét öltheti magára Luuk de Jong – írja a holland klub hivatalos honlapja. A 31 éves támadó 2019-ben távozott Eindhovenből, akkor Sevillába igazolt, de a 2021–2022-es idényt a Barcelonában töltötte kölcsönben.

 

Luuk de Jong ismét a PSV Eindhoven játékosa. A holland válogatottban 38-szor pályára lépő csatár két év sevillai és egy év barcelonai kaland után tért vissza a piros-fehérekhez.

„Tapasztalat, vezéregyéniség, gólok” – ezzel a három szóval jellemezte a PSV De Jongot, aki korábban már megfordult Eindhovenben, 2014 és 2019 között erősítette a gárdát. Öt idény alatt 204 meccsen lépett pályára és 112 gólt szerzett.

„Komoly erőfeszítéseket tettünk, hogy véglegesítsük az igazolást még hétfő előtt, amikor a csapat Németországba indul edzőtáborba. Kemények voltak a tárgyalások mind Luukkal, mind a Sevillával. Vissza akartuk hozni Eindhovenbe már az elmúlt idény kezdete előtt és nagyon elégedettek vagyunk, hogy most sikerrel jártunk” – nyilatkozta John de Jong, a holland klub sportigazgatója.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik