Futsal: Debrecenben rendezik meg a női Európa-bajnokság négyes döntőjét

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 10:49
null
A legfontosabb helyszín, a debreceni Főnix Aréna (Fotó: UEFA)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2023-ban Debrecenben rendezik meg a női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjét.


"Magyarország ad otthont a négyes döntőnek" – írta kedd délelőtt hivatalos oldalán az UEFA, amely közölte, hogy az esemény jövőre, március 16. és 19. között lesz Debrecenben, a Főnix Arénában.

A négyes döntő helyszínéül szolgáló aréna – amely csaknem 7000 ember befogadására képes – 2010-ben a férfi futsal Eb egyik helyszíne volt, sőt a döntőt is ott rendezték.

Ez mindössze a harmadik női futsal Eb-négyes döntő, az első két alkalommal Portugália és Spanyolország találkozott egymással a fináléban (és mind a kétszer előbbi nyert). Ez a két nemzet ezúttal is ott van a legjobb négyben, rajtuk kívül Ukrajna és Magyarország küzdhet az aranyéremért.

A magyar válogatott legutóbb a negyedik helyen végzett, míg a mostani tornára októberben kvalifikálta magát, amikor megnyerte a csehországi selejtezősorozatot.

Magyarországon 2023-ban női futsal Eb-négyes döntőt, U17-es férfi Európa-bajnokságot és Európa-liga-döntőt is rendeznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik