Franciaország: Barthez rémálma - az összes játékost kirúgták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 16:50
A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban végül mégsem indul a liga által elutasított Luzenac – nagy a baj a kis klubnál. A Fabien Barthez által felfuttatott együttes nagy valószínűséggel a hetedosztályban folytathatja, így a vezetőség úgy döntött, most elküldik az összes játékost.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Francia Profi Labdarúgóliga (LFP) vezetősége egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a feljutás és a kedvező bírósági ítélet ellenére az 551 lakosú pireneusi település, Luzenac csapata nem indulhat a másodosztályú bajnokságban (Ligue 2).Ahogy arról már beszámoltunk, a Francia Profi Labdarúgóliga (LFP) vezetősége egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a feljutás és a kedvező bírósági ítélet ellenére az 551 lakosú pireneusi település, Luzenac csapata nem indulhat a másodosztályú bajnokságban (Ligue 2).

A liga azzal indokolta az elutasítást, hogy a Luzenac nem gondoskodott megfelelő stadionról a hazai mérkőzéseinek megrendezéséhez: a vészmegoldásként benyújtott tervben szereplő toulouse-i rögbistadiont nem találták reális opciónak, a csapat hivatalos stadionjába pedig alig több mint 300 néző fér be.

Most úgy fest, teljesen összeomlik a klub. A Manchester Unitedben és a Marseille-ben is megforduló korábbi kapust, Fabien Barthezt tiszteletbeli elnöknek kinevező együttes nagy valószínűséggel csak a hetedosztályban folytathatja, így a klub vezetősége most úgy döntött, elengedik az összes játékost, hiszen úgysem tudnák kifizetni őket.

„Tündérmesében élünk, kisebb csodával ért fel, hogy feljutottunk a másodosztályba, a liga azonban döntött, nincs mit tenni. Az álmomból rémálom lett, itt a történet vége" – mondta szomorúan Barthez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik