A DAC hátrányból fordítva, Kalmár egyenlítése után győzött

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), H. Á. (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), H. Á. (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 18:51
null
Kalmár (sárgában) az új idényben szerzett harmadik bajnoki góljának örülhetett (Fotó: DAC)
A szlovák bajnokság ötödik fordulójában a DAC 2–1-re nyert az Aranyosmarót (Zlaté Moravce) otthonában, úgy, hogy a vezetést a hazaiak szerezték meg az első félidő közepén, s tíz perc múlva Kalmár Zsolt büntetőből egyenlített.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
5. FORDULÓ
Zlaté Moravce–DAC 1–2
(1–1)

Aranyosmarót, 1903 néző, V: Kruzliak
DAC: Jedlicka – Maly, Müller, Kruzliak – Blackman, Friede, Schäfer, Balic, Divkovic (Njie, 87.) – Ramírez (Andzouana, 71.), Kalmár
Zlaté Moravce:
Chovan – Cögley, Menich, Mosko, Conka – Hrncár, Grozdanovski, Duga, Koval (Kiziridisz, 77.) – Dubek, Balaj
G.:
Hrncár (24.), ill. Kalmár (35. – 11-esből), Divkovic (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Eric Davis eltiltása miatt Bernd Storck vezetőedzőnek változtatnia kellett a DAC kezdőcsapatán a vasárnapi Aranyosmarót (Zlaté Moravce) elleni bajnokin: a dunaszerdahelyi klub neveltje, Matús Maly került a kezdőbe, a csapatkapitány Kalmár Zsolt meg a csatársorban kezdett Eric Ramírezzel.

Az eddigi négy bajnoki meccséből mind a négyet megnyerő DAC igyekezett kezdeményezni, de érződött a játékán a hétközi – megnyert – Európa-liga-meccs. Az izlandi Hafnarfjördur elllen 11 fokos hidegben játszott a gárda, ezúttal pedig 32 fokos melegben.

David Hrncár révén a 24. percben előnybe került a múltkor a címvédő Slovant megverő Aranyosmarót, ezt követően azonban felpörgött a DAC: leszakadt az ég, erősen fújt a szél, s a szerdahelyiek büntetőt kaptak a szünet előtt, és Kalmár Zsolt higgadtan értékesítette is. A második félidőben megmutatkozott a DAC erőfölénye, és a hajrában, a 85. percben góllá érett a Storck-csapat fölénye: Marko Divkovic éles szögből talált a hazaiak kapujába.

A szerdahelyiek szenzációs hetet zártak, hiszen simán továbbjutottak az Európa-liga-selejtezőben, míg a Fortuna Ligában az ötödik meccsüket is megnyerték, és továbbra is vezetik a bajnokságot. Bernd Storck együttese a következő fordulóban a Rózsahegy csapatát fogadja a Mol Arénában.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége, továbbra is hibátlan a DAC a szlovák élvonalban!

91. perc: Mosko is kapott egy sárgát.

89. perc: Három perc hosszabbítás lesz.

88. perc: Jedlicka kapott sárgát időhúzásért.

87. perc: Njie váltotta Divkovicot.

86. perc:Önkapufa! Egy jobbról érkező beadást a menteni igyekvő Müller becsúszva a saját kapujának felső lécére lőtt, a labda a vonal elé pattant, onnan takarították el a védőtársak.

84. perc: GÓÓÓL!Divkovic kapott labdát a jobb oldalon, s megindult a szélen, majd betört a tizenhatoson belülre, és éles szögből, 2 méterre az alapvonaltól és háromra a kaputól a hosszú alsóba helyezett, 1–2!

82. perc: Kalmár rántotta le Balaj, ez is sárga.

81. perc: Grozdanovski kapott sárgát.

80. perc: Balról belőtt szögletet követően Friede próbálkozott 7 méterről, de kivágták a hazaiak a kapu torkából.

77. perc: Váltás a hazaiaknál is: Koval helyén Kiziridisz.

75. perc: DAC-szabadrúgás jobbról.Balic beívelése teljesen veszélytelen, kivágják a védők.

71. perc: Az első csere a mérkőzésen: Ramírez helyett Andsouana a pályán.

69. perc: Kalmár kapott labdát középen, majd 24 méterről lövésre vállalkozott, a bal felső mellé tekert méterekkel.

64. perc: Divkovic lekészítése után Friede lőtt 22 méterről méterekkel a kapu fölé.

61. perc: A szabadrúgásból Dubek ívelte középre a labdát, amely elsuhant mindenki előtt középen...

60. perc: Maly gázolta Kovalt a tizenhatos bal sarkának közelében, megúszta sárgával

58. perc: Blackman jobbról betört a tizenhatoson belülre az alapvonallal párhuzamosan, majd éles szögből lőtt is, Chovan lábbal hárított.

53. perc: Dubek ívelt középre szögletet balról, Duga 15 méterről, akrobatikus mozdulattal – a levegőbe felugorva, oldalt dőlve – lőtt a kapu fölé.

51. perc: Kalmár játszott a tizenhatos jobb oldalánál felbukkanó Blackmanhoz, akinek beadását Friede 8 méterről fejelt a kapu fölé.

50. perc: Hosszan felívelt szabadrúgás balról, Balaj fejelt középről, Jedlicka biztos kézzel hárított.

47. perc: Első ránézésre egyik oldalon sem volt csere a szünetben.

46. perc: Megjöttek, folytatjuk.

A DAC már a pályán, még várni kell a hazaiakra.

45. perc: Vége az első félidőnek!

43. perc: A Kalmártól induló újabb DAC-akció végén Blackman bólintott a kapu mellé Balic beadása után.

41. perc: Divkovic okos próbálkozását ütötte oldalra Chovan, a kipattanó végül Balic elé került, ezúttal közelebbről, 21 méterről próbálkozott, megint Chovannál lelt nyugalomra a labda.

38. perc: Balic kínálta meg Chovant 25 méterről, a kapus vetődve fogta a labdát.

35. perc: Tizenegyes a DAC-nak! Conka rúgta fel Divkovicot! Kalmár... magabiztosan a kapu közepébe bombázta a büntetőt! 1–1!

32. perc: Szabadrúgás a vendégeknek, Kalmár passza után Mosko rúgta fel Ramírezt a kaputól 19 méterre, középen. Kalmár Balic álltak a labda mögé. Utóbbi lőtt végül, a sorfalba, a kipattanót meg Kalmár bikázta bele a blokkba.

30. perc: Hazai szöglet. Dubek jobbról be, a játékvezető belesípol, szabadrúgás kifelé.

27. perc: Ha nem mondtuk volna: esik az eső Aranyosmaróton.

25. perc: Balic is besárgult.

24. perc:Góllá érett a hazai nyomás: Balaj adott elő egy lövőcselt, majd az üresbe bemozgó Hrncár elé gurított, aki senkitől sem zavartatva könnyedén helyezett a kiszolgáltatott Jedlicka mellett a kapuba, 1–0!

22. perc: Egyre többet jár az Aranyosmarót a DAC tizenhatosán belül...

19. perc: Dubek balról beívelt szöglete után Mosko fejelt a kapu mellé.

16. perc: Micsoda akció! Dubek felívelését Koval oxival tette Hrncár elő, ő pedig jobbról, kapásból lőtt 14 méterről a rövid felső irányába, Jedlicka öklözte oldalra a labdát.

14. perc: Sárga lap. Conka kapta.

13. perc: Divkovic kanyarította középre a labdát balról, Ramírez eltűnt az ötös vonalán egy védő szorításában, a játékvezető kifelé ítélt szabadot.

10. perc: Az első percek alapján úgy fest, hogy ma Kalmár valóban csatárt játszik.

9. perc: Schäfer lövését védte Chovan.

5. perc: Balaj is kedvet kapott: 20 méterről megküldött löketét Jedlicka védte.

3. perc: Egy a balon futó akció végén Duga próbálkozott lövéssel, 19 méterről a bal alsó mellé trafált.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A hazaiaknál a csapatkapitány Kalmár Zsolt és Schäfer András is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Zlaté Moravce–DAC mérkőzés online tudósításában! Tartsanak velünk, hamarosan kezdünk!

ELŐZMÉNYEK

Az Európa-liga-selejtezőben az izlandi Hafnarfjörduron simán túljutó DAC vasárnap a Fortuna Ligában tör győzelemre, idénybeli ötödik bajnokiját is megnyerve. Bernd Storck vezetőedző nem számíthat a két meccsről eltiltott Eric Davisre, aki a Nagyszombat ellen megütötte ellenfelét. A Szlovák Labdarúgó-szövetség továbbá írásos magyarázatot vár a dunaszerdahelyi egyesülettől a szurkolók által kifeszített transzparensen olvasható szövegért: Több mint ezer éve itt DAColunk. A sárga-kékek hívei így emlékeztek a magyar államalapítás évfordulóján.

Minthogy szeptember 1-től életbe lép a korlátozás a stadionlátogatás kapcsán (legfeljebb ezren lehetnek a meccseken), a vasárnapi, Zlaté Moravce elleni bajnoki lesz az utolsó, amelyen sok néző lehet, s a DAC-nak fenntartott 411 belépő már elővételben elfogyott.

„Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen az Aranyosmarót megverte a címvédő Slovant, de szakmai stábunk megfelelően felkészített minket az összecsapásra. Egy biztos: a győzelem reményében lépünk majd pályára” - mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a szerdahelyiek magyar válogatott középpályása, egyben csapatkapitánya.

A DAC parádésan kezdte a bajnokságot, és a válogatott meccsek miatti szünet előtt természetesen újabb három pontot akar besöpörni.

„A sikeres európai kupamérkőzés után minden idegszálunkkal a bajnokságra fókuszálunk. Jó erőállapotban vagyunk, természetesen nyerni akarunk” - tette hozzá lapunk érdeklődésére Schäfer András, a dunaszerdahelyiek középpályása, aki ugyancsak szerepel Marco Rossi szövetségi kapitány keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik