Fortuna Liga: Ismét nagybetűs csapatmunka volt – Kalmár Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.04.15. 13:17
null
Kalmár Zsolt győztes gólpasszt jegyzett (Fotó: DAC 1904/Fb)
A Slovan Bratislava elleni múlt vasárnapi vereség mellett sérülések és betegségek is sújtják a szlovák élvonalban (Fortuna Liga) bajnoki címre hajtó Dunaszerdahely labdarúgócsapatát, amely a korán kapott gól ellenére is megfordította és 2–1-re megnyerte a Podbrezová (Zólyombrézó) elleni mérkőzését, így öt fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó Slovanhoz képest.

 

„Megszenvedtünk ezért a győzelemért. Az első félidő nagyon nehezen indult, sok hibával játszottunk. A fordulás után változtattunk, keményen dolgoztunk, szereztünk két gólt és voltak további helyzeteink. Csapatunkban többen sérülési miatt hiányoztak, sőt, Niarhosznak már a meccs elején el kellett hagynia a pályát. Sok hiányzó mellett is küzdöttünk, akartunk, mentünk előre. Ez ismét nagybetűs csapatmunka volt. Nagyon fontos volt, hogy a vasárnapi vereségünk után ismét győzzünk. Sikerült, s a nyomás most a Slovanon van” – mondta lapunknak Kalmár Zsolt, aki a találkozót a cserepadon kezdte.

„A héten lázas voltam, torokfájásos betegséggel is küzdöttem. A meccs reggelén már jobban éreztem magam és itt akartam lenni, segíteni a csapatot. Örülök, hogy döntő gólpasszal is hozzá tudtam járulni a három pont megszerzéséhez. Hallottam, hogy csapattársam Milan Dimun kiáltott, hogy passzoljak vissza. Nem láttam őt, hol van, érzésből továbbítottam a labdát. Remek, hogy a lövése a kapuban kötött ki” – folytatta a magyar válogatott labdarúgó.

Az idényben már hatodszor történt meg, hogy vesztes állásból fordított a DAC.

„A csapatnak nagy ereje van, mentálisan nagyon erősek vagyunk. Bárki kezd, vagy bejön a padról, mindenki tud jót mutatni, hozzátenni a csapat eredményességéhez. Így volt ez most is. Például az a Milan Dimun szerezte a két gólt, aki ebben az idényben még nem volt eredményes, főleg védekezésben vannak fontos feladatai. Nagyon jó a csapategységünk. Minden találkozóra úgy tekintünk, hogy ez egy döntő ütközet, s győznünk kell. Ezt kell tartanunk a további öt mérkőzésre is” – zárta szavait Kalmár Zsolt, aki az együttes nevében a Podbrezová elleni győzelmet előajándéknak ajánlotta a hétfőn 60. életévét betöltő klubtulajdonosnak, Világi Oszkárnak

Nevetséges ezer euró
Mint lapunk megírta, a múlt heti, Slovan elleni találkozón nagyon sokszor nemzetgyalázás történt. Többek között a pozsonyi szurkolók, közel kilencezren üvöltötték, hogy ,„Magyar k..vák.” Feltettük a kérdést, hogy mi lesz ennek a következménye? Feltételeztük, már a fegyelmi bizottság döntése előtt jeleztük, hogy szinte semmi. Így is lett. Ezer, igen, ezereurós büntetést kapott a Slovan. Szlovákiában a helyzet változatlan…

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
DAC 1904–Podbrezová 2–1
(Dimun 58., 72., ill. Pavúk 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik