Fortuna Liga: fel kell állni – a DAC a Trencsént fogadja

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 15:44
null
Eric Ramírezék szombaton a Trencsén ellen javítanának (Fotó: Lelkes Ernő)
Három nappal a Besztercebánya elleni kupabúcsú után a szlovák labdarúgó-bajnokságban kell bizonyítania a DAC-nak, amely szombaton a Trencsént látja vendégül.

 

„Nyilván nagyon nehéz lesz a váratlan kupakiesés után felkészülni a hétvégi bajnoki meccsre” – mondta még a Besztercebánya elleni vereség után Schäfer András, a DAC játékosa.

Nincs jó passzban a Dunaszerdahely. Ebben az évben nyolc bajnoki meccset játszott, de csak kétszer győzött. Alighanem lemarad a bajnoki címről és a hét közben kiesett a Szlovák Kupából. Nagyon gyorsan magára kell találnia, és győznie, hiszen hat körrel a vége előtt a második helyen csak négy, illetve öt pont az előnye a Zsolna és a Nagyszombat előtt.

„A sikertelen kupameccs másnapján volt egy komoly beszélgetés az öltözőben. Látni és érezni is lehetett mindenkin, hogy alaposan megviselte, rendesen arcon csapta a szerdai kudarc. Olyan helyzetben vagyunk, mint egy bokszoló, aki kapott egy óriási ütést. De úgy, ahogy neki, nekünk is fel kell állnunk. Nincs más lehetőség” – mondta lapunknak Németh Antal, a DAC pályaedzője, aki szerint a tréningre is rányomta a bélyeget a váratlan kiesés.

A klubnál mindenki a tudatában van, hogy nincs idő sajnálkozni, hanem cselekedni kell. ,,Mindenképpen gyorsan muszáj túllépnünk a kellemetlen meccsen. Megbeszéltük és lezártuk. El kell felejtenünk, hiszen szombaton itt az újabb nagyon fontos feladat. Csütörtökre Czuczi Mátyás videoelemzőnk már elkészítette a trencséniek utóbbi két meccséről készült anyagot, melyet másnap a játékosok is láttak. Hasonló helyzetben van a szombati ellenfelünk, mint mi. Őket is egy másodosztályú csapat búcsúztatta a kupában, és a bajnokságban többször is kikaptak egymás után. Nagyon készülünk ellenük. Nincs más lehetőség, le kell őket győznünk. Mindenképpen meg kell tartanunk a második helyünket a Fortuna Ligában” – fejezte be Németh Antal.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
Április 17., szombat
17.00:
DAC–Trencín
Az állás: 1. Slovan Bratislava 62 pont, 2. DAC 49, 3. Zilina 45, 4. Spartak Trnava 44, 5. Zlaté Moravce 36, 6. Trencín 28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik