DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.04.16 15:44 Frissítve: 2021.04.16 15:59

Fortuna Liga: fel kell állni – a DAC a Trencsént fogadja

Három nappal a Besztercebánya elleni kupabúcsú után a szlovák labdarúgó-bajnokságban kell bizonyítania a DAC-nak, amely szombaton a Trencsént látja vendégül.

 

Eric Ramírezék szombaton a Trencsén ellen javítanának (Fotó: Lelkes Ernő)

 

„Nyilván nagyon nehéz lesz a váratlan kupakiesés után felkészülni a hétvégi bajnoki meccsre” – mondta még a Besztercebánya elleni vereség után Schäfer András, a DAC játékosa.

Nincs jó passzban a Dunaszerdahely. Ebben az évben nyolc bajnoki meccset játszott, de csak kétszer győzött. Alighanem lemarad a bajnoki címről és a hét közben kiesett a Szlovák Kupából. Nagyon gyorsan magára kell találnia, és győznie, hiszen hat körrel a vége előtt a második helyen csak négy, illetve öt pont az előnye a Zsolna és a Nagyszombat előtt.

„A sikertelen kupameccs másnapján volt egy komoly beszélgetés az öltözőben. Látni és érezni is lehetett mindenkin, hogy alaposan megviselte, rendesen arcon csapta a szerdai kudarc. Olyan helyzetben vagyunk, mint egy bokszoló, aki kapott egy óriási ütést. De úgy, ahogy neki, nekünk is fel kell állnunk. Nincs más lehetőség” – mondta lapunknak Németh Antal, a DAC pályaedzője, aki szerint a tréningre is rányomta a bélyeget a váratlan kiesés.

A klubnál mindenki a tudatában van, hogy nincs idő sajnálkozni, hanem cselekedni kell. ,,Mindenképpen gyorsan muszáj túllépnünk a kellemetlen meccsen. Megbeszéltük és lezártuk. El kell felejtenünk, hiszen szombaton itt az újabb nagyon fontos feladat. Csütörtökre Czuczi Mátyás videoelemzőnk már elkészítette a trencséniek utóbbi két meccséről készült anyagot, melyet másnap a játékosok is láttak. Hasonló helyzetben van a szombati ellenfelünk, mint mi. Őket is egy másodosztályú csapat búcsúztatta a kupában, és a bajnokságban többször is kikaptak egymás után. Nagyon készülünk ellenük. Nincs más lehetőség, le kell őket győznünk. Mindenképpen meg kell tartanunk a második helyünket a Fortuna Ligában” – fejezte be Németh Antal.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
Április 17., szombat
17.00:
DAC–Trencín
Az állás: 1. Slovan Bratislava 62 pont, 2. DAC 49, 3. Zilina 45, 4. Spartak Trnava 44, 5. Zlaté Moravce 36, 6. Trencín 28

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.