Felkészülés: Zaza döntött, Higuaín győztes meccsen debütált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.07. 15:58
null
Higuaín győzelemmel debütált a Juventusban, de a meccset Zaza döntötte el (Fotó: Action Images)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen az olasz bajnok Juventus 3–2-re legyőzte idegenben az angol West Ham Unitedet.

 

Az első nagy lehetőség a hazaiak előtt alakult ki, de pillanatokkal később már a vendégek vezettek: Enner Valencia kapufája után Dani Alves jobb oldali beadásából Mandzukic fejelt Dybala elé, az argentin támadó pedig a bal alsóba lőtt (0–1). Három perccel később már kettővel ment az olasz bajnok, Dybala a szólója után visszaadta a kölcsönt, Mandzukic ziccerben pedig nem hibázott (0–2).

Érdekesség, hogy a Juventus másodszor találkozott a felkészülés során angol csapattal, a Tottenham ellen már az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert a „zebrák", és itt sem sokat kellett erre várni.

A 34. percben szépített a londoni gárda, bal oldali beadás után Carroll fejesét Buffon még a kapufára tolta, a kipattanóra viszont a hórihorgas csatár reagált leggyorsabban, és bekotorta a hálóba a labdát (1–2).

A játékrész hajrájában háromszor is visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget a Juve, de előbb Adrián védett, majd Carroll blokkolt a gólvonalon, aztán a léc segítette ki az angolokat, végül pedig a kapus szögletre ütötte a labdát.

A fordulást követően jött az egyenlítés, Carroll ezúttal egy jobb oldali centerezés után fejelt a jobb alsóba (2–2).

Ezt követően alaposan felforgatta csapatát mindkét klub, beállt a hazaiaknál Dimitri Payet, a vendégeknél pedig bemutatkozott a 90 millió euróért szerződtetett Gonzalo Higuaín is – de egyikük sem tudott változtatni az álláson.

A hajrában Hernanes a büntetőterület sarkáról végezhetett el szabadrúgását, ám a labda a lécről az alapvonalon túlra pattant, de így sem maradt az iksz: Zaza lépett ki nem sokkal később nagyszerűen a védők között, majd a bal alsóba lőtt (2–3).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
WEST HAM UNITED (angol)–JUVENTUS (olasz) 2–3 (1–2)

London, Olimpiai Stadion
WEST HAM UNITED: Adrián – Antonio (Payet, 75.), Reid (Oxford, a szünetben), Ogbonna (Collins, a szünetben), Byram (Page, 86.) – Cullen (Browse, 83.), Nordtveit – Feguli (Burke, a szünetben), Noble (Domingos Quina, 60.), E. Valencia – A. Carroll (A. Fletcher, 54.)
JUVENTUS: Buffon (Neto, a szünetben) – Dani Alves (Untersee, 60.), Benatia (Barzagli, 60.), Rugani (Chiellini, 60.), Alex Sandro (Kasztanosz, 87.) – Lemina (Macek, 78.), Pjanic (Marrone, 78.), K. Asamoah – Pereyra (Zaza, 69.) – Dybala (Pjaca, 60.), Mandzukic (Higuaín, a szünetben)
Gólszerző: A. Carroll (34., 51.), ill. Dybala (18.), Mandzukic (21.), Zaza (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik