Felkészülés: a marokkóiak bolondot csináltak a brazil védőkből – videó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 08:04
null
Így ünnepeltek a góljuk után a marokkóiak, akik a vb óta először találkozhattak szurkolóikkal (Fotó: AFP)
A tavalyi labdarúgó-világbajnokság meglepetéscsapata, Marokkó hazai pályán, remekbe szabott gólokkal, felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Brazíliát. 

A Valid Regragi szövetségi kapitány irányította vb-4. marokkói válogatott a katari torna óta az első meccsét játszotta szombaton, és hazai pályán remek játékkal, 2–1-re győzött Brazília ellen.

A vb-n látott csapatával felálló Marokkó a 29. percben szerezte meg a vezetést: Bilal el-Hanusz beadása után SzofianBufal forgatta meg a védőjét, majd nagy erővel a kapuba lőtt.

Az első félidőben a brazilok Vinícus Júnior révén lesgólig jutottak, a második félidőben pedig Jaszin Bunu bevédte Casemiro távoli lövését, ám így is nyertek az észak-afrikaiak, ugyanis egy bal oldali támadásnál ismét csak nyomozták a labdát a brazilok: Valid Sedira lekészítése után Abdelhamid Szabiri bombázott a léc alá.

Bár a brazilok birtokolták többet a labdát (54 százalékban) és volt 14 lövési kísérletük, melyek közül négy a kaput is eltalálta (marokkói oldalon 11-ből 3 ment kapura), a marokkóiak gyönyörű gólokkal bizonyították ezen a meccsen is, nem véletlenül jutottak első afrikai csapatként négy közé a katari vb-n.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Marokkó–Brazília 2–1
Tanger (Marokkó). V.: Szelmi (tunéziai)
G.:
Bufal (29.), Szabiri (79.), ill. Casemiro (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik