Eszék: nem akármilyen sorozatot kezdenek pénteken

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 06:35
null
Kleinheisler László újra edzésben (Fotó: NK Osijek Facebook)
Nem akármilyen sorozatot kezd meg a pénteki, hazai mérkőzésével az NK Osijek a horvát labdarúgó-bajnokságban (1. HNL): a Lokomotiva Zagreb elleni bajnokijával – amellyel a naptári esztendő utolsó előtti tétmeccsét tudja le a Gradski vrt stadionjában – nagy vetélytársak elleni széria indul.

 

Már csupán azért is lényeges a zágrábi „Lokosival” szembeni otthoni találkozója Nenad Bjelica eszéki szakvezető legénységének, mert azt követően a ligában még Gorica–Osijek, Rijeka–Osijek, valamint Hajduk Split–Osijek összecsapást is rendeznek, s ezek közé ékelődik be majd egy Osijek–Sibenik meccs – december 12-én.

A listavezető eszékieknek a horvát főváros „vasutas klubja” ellen sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Lokomotiva is az első négybe tart – csakúgy, mint a Gorica –, és a kiváló utánpótlásbázissal rendelkező, egyben a Dinamo „fiókcsapatának” is tekinthető Kajzerica-negyedbeliek – ötödik helyezettként – biztosan nem feltett kézzel érkeznek Eszékre.

„A tabellán jelenleg elfoglalt helyezésünk egyelőre lényegtelen, számtalanszor elmondtam már, hogy csak a munkára, a következő feladatra, mérkőzésre, illetve arra szabad koncentrálnunk, hogy minél jobbakká váljunk – fogalmazott az Osijek–Lokomotiva meccs előtti sajtótájékoztatón az Eszék 50 éves vezetőedzője, Nenad Bjelica. – Örülünk, hogy újra a Gradski vrt lelátói előtt játszhatunk, s reméljük, hogy szurkolóink is támogatnak minket az újabb itthoni győzelmünk megszerzésében. Talán egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy négy csapat lehet igazán harcban az első helyért, s azért vívjuk az ilyen bajnokikat, mint amilyen a Lokomotiva elleni is, hogy bizonyítsunk, joggal vagyunk abban a bizonyos négyesben. Lehet, hogy egyesek szerint a múlt heti, Dinamóval szembeni találkozónkon nem a legszebb arcunkat mutattuk, ugyanakkor aki nyomon követi együttesünk játékát, tisztában van vele, hogy azért az elejétől a végéig igyekszünk nyomás alá helyezni ellenfelünket. Ha ez ezúttal nem így történt, az azt jelenti, hogy nagyon jó ellenlábassal találkoztunk Zágrábban. Ráadásul a meccs nyolcvanadik percéig vezettünk, tehát közel álltunk a győzelemhez.”

A fehér-kékek sérültjei közül Ivica Ivusic kapus, Ante Erceg, illetve Adrian Leon Barisic még a sérültek listáján szerepel, Kleinheisler László és Mato Milos viszont a hétközi felkészülési találkozón ismét bizonyíthatta, hol is tart az ideális állapotához viszonyítva.

Csütörtökön ezek mellett a klub köszöntötte – az „ezres” számozással ellátott mezzel spékelve – a sajtós részlegéről Mario Mihicet, aki 1996 óta dolgozik az egyesület mellett, jelenleg sajtószóvivő, s a két és fél évtized alatt egyetlen hivatalos NK Osijek-találkozót sem mulasztott el… A sorozat majdnem megszakadt egy otthon maradt útlevél miatt a nyári szczecini kupaút alkalmával, de a csapat charterjárata meg sem kísérelte a felszállást a népszerű sajtós nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik