D. Á. 2020.03.06 20:50

ESM: Gulácsi nevével kezdődik a hónap gárdája – február álomcsapata

Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – ezúttal is megválasztották az elmúlt hónap álomcsapatát.

Mindenki nyugodjon meg, Gulácsi ott van a februári álomcsapatban (Fotó: AFP)

 

A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is remek idényt fut Gulácsi Péter és az RB Leipzig. A magyar kapus a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntő odavágóján remekelt, a német bajnokságban az utóbbi négy meccsén pedig csupán egy gólt kapott – az Allianz Arénában sem vették be a kapuját –, így megérdemelten került be a hónap csapatába.

A védősor is szinte csak Bundesliga-játékosokból áll – a liverpooli Virgil van Dijk kivételével: Asraf Hakimi, Marcel Halstenberg és a Bayern fiatal tehetsége, Alphonso Davies is február legjobbjai között kapott helyet. A középpályáról nem lehetett kihagyni Kevin De Bruynét, akinek vezérletével a Manchester City győzni tudott a Santiago Bérnabeuban a Real Madrid ellen. Ugyan a hónap végén megsérült Robert Lewandowski, mégis ott van a hónap tizenegyében, csakúgy, mint Erling Haaland és Lionel Messi a támadósorban.

Az Európai Sport Média (ESM) voksolásán Magyarországot a Nemzeti Sport képviseli, a szavazatokat Murányi Domonkos adja le.

AZ ESM FEBRUÁRI ÁLOMCSAPATA (4–3–3)
Gulácsi
Péter (RB Leipzig, 4 szavazat) – Asraf Hakimi (Borussia Dortmund, 4), Virgil van Dijk (Liverpool, 4), Marcel Halstenberg (RB Leipzig, 4), Alphonso Davies (Bayern München, 8) – Kevin De Bruyne (Manchester City, 8), Serge Gnabry (Bayern München, 5), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 5) – Erling Haaland (Borussia Dortmund, 10), Robert Lewandowski (Bayern München, 9), Lionel Messi (Barcelona, 6)

A januári álomcsapatot itt tekintheti meg!

2021.06.24 00:02:39

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A hit, az akarat és az alázat mindent felülírhat.

2021.06.23 23:57:31

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Abban biztos vagyok, hogy nem helyes egyes politikai üzeneteket üdvösnek, általánosan támogatandónak titulálni, másokat pedig következetesen távol tartani a sportpályáktól.

2021.06.21 14:34:48

Minden más foci B. D. K.

Alisha Lehmann nagyon népszerű, az Instagramon már több mint hárommillió követővel rendelkezik.

2021.06.19 21:50:33

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meg nem mondom, mikor lett megbocsáthatóan kegyetlen(ebb) a futball, mindenesetre nem csodálkoznék, ha valamelyik fogadási iroda a könyöklések számát is felvenné a tippelési lehetőségek közé.

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.