BORBOLA BENCE 2021.12.03 14:37 Frissítve: 2021.12.03 18:04

Edzősors: Az egészségnél nincs fontosabb – Erwin Koeman

Alighanem a Beitar Jeruzsálemnél fellépő anyagi problémák is közrejátszottak a holland tréner döntésében, aki klubot nem irányít többé.

 

Erwin Koeman biztosan nem dolgozik többet klubcsapatnál (Fotó: AFP)


Erwin Koeman felmondott a Beitar Jeruzsálemnél – jelentette be hivatalos oldalán a hét közepén az izraeli klub. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya személyes okokra hivatkozva állt fel a kispadról. Nem túl sok időt töltött az izraeli klubnál, hiszen mindössze tizenegy forduló után, öt hónappal a kinevezését követően jelentette be távozási szándékát. Izraeli újságokban az is megjelent, hogy a tréner végleg visszavonul az edzősködéstől.

Vajon mi igaz ebből?

„A pontos megfogalmazás úgy szól, hogy klubcsapatnál biztosan nem dolgozom többé – felelte lapunk érdeklődésére Erwin Koeman. – Meg kellett hoznom ezt a döntést, ez volt a lehető legjobb választás. Stresszes munka a miénk, másfél esztendővel ezelőtt volt egy operációm, nem szerettem volna megvárni, míg valami baj történik az egészségemmel. Szeretnék még sokáig boldogan élni.”

Bár a Beitar Jeruzsálemnél eltöltött időszakról nem szeretett volna beszélni, úgy tudjuk, a klubnál komoly anyagi nehézségek vannak, mindennapi problémák léptek fel, a jelenlegi tulajdonos a túlélés reményében hamarosan kénytelen lesz megválni az egyesülettől. Alighanem ez is közrejátszhatott Erwin Koeman döntésében – aligha jó úgy dolgozni, csapatot építeni, ha a futballisták gondolatai a napi gondok körül forognak.

A holland edző 2008 áprilisa és 2010 júliusa között irányította a magyar válogatottat, 20 meccsen hét győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség volt a mérlege. Edzői karrierjét a PSV U21-es csapatánál kezdte, majd többek között a Feyenoordot és a Fenerbahcét is irányította (a Southamptonnál és Evertonnál pedig öccse, Ronald segítőjeként dolgozott). S immár biztossá vált: klubcsapat élén biztosan nem látjuk többé.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.

2022.01.11 23:08:07

Minden más foci PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Sem mez, sem sál, csak az arcot eltakaró maszk...

2022.01.10 22:40:02

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az eredményért mindenre képes edzők azt mondják – olvasom a pszichológusoknál –, hogy ők győzteseket nevelnek, ám igazából veszteseket, mert kiölik az ifjakból, hogy saját magukat is hozzátegyék a fejlődésükhöz.