Edzősors: visszavonult a korábbi magyar kapitány

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.01. 18:42
null
Erwin Koeman végleg felhagy az edzősködéssel (Fotó: AFP)
Az izraeli élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Beitar Jeruzsálem a hivatalos oldalán közölte, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Erwin Koeman személyes okokra hivatkozva felmondott a klubnál. A holland szakember bejelentette, végleg visszavonul az edzősködéstől.

 

Mindössze 11 forduló után, öt hónappal a kinevezését követően bejelentette a távozási szándékát Erwin Koeman.

„Ahogy megérkeztem a klubhoz, rögtön megszerettem az itt dolgozó embereket és a várost is – mondta a világjáró tréner. – Bármennyire is szeretném folytatni a megkezdett munkát, személyes okok miatt le kell állnom. Eljött annak is az ideje, hogy végleg felhagyjak az edzősködéssel.”

A holland edző 2008 áprilisa és 2010 júliusa között irányította a magyar válogatottat, 20 meccsen hét győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség volt a mérlege.

Koeman játékosként holland és belga bajnoki címet szerzett, míg 1988-ban – testvérével, az FC Barcelona korábbi vezetőedzőjével, Ronald Koemannal – tagja volt az Európa-bajnok holland válogatottnak.

A szakember igazi vándormadárnak számított: edzői karrierjét a PSV U21-es csapatánál kezdte, majd többek között a Feyenoordot, a Southamptont, az Evertont és a Fenerbahcét is irányította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik