Eb 2020: az MU játékosa támogatja, hogy a másodedző helyettesítse Giggst

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.31. 16:07
null
Daniel James támogatja, hogy a másodedző helyettesítse Giggst (Fotó: AFP)
Daniel James, a walesi labdarúgó-válogatott alapembere támogatja, hogy a másodedző, Robert Page irányítsa a csapatot az Európa-bajnokságon, amennyiben addig nem oldódik meg a szövetségi kapitány, Ryan Giggs rendőrségi ügye.

Giggst tavaly ősszel családi erőszak vádjával vették őrizetbe, a novemberi és a márciusi meccseken sem ülhetett a kispadon, és májusig biztos nem kezdheti újra a munkát, miután meghosszabbították a vele szemben folytatott eljárást. Akkor mindössze hat hét választja majd el a walesieket első mérkőzésükig a kontinensbajnokságon.

A válogatotton azonban nem érződik a szövetségi kapitány hiánya, hiszen ebben az időszakban hat meccséből négyet megnyer és csak egy alkalommal szenvedett vereséget.

A Manchester United 23 éves szélsője – aki kedden győztes gólt szerzett a csehek elleni 1–0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn – kiemelte: Robert Page remek edző és nagyszerűen látja el ideiglenes feladatát.

„Ő és segítője, Albert Stuivenberg hihetetlen hatással van ránk, ami megmutatkozik a játékunkban” – nyilatkozta Daniel James. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez a felállás akár az Eb-n is megmaradhatna, azt válaszolta, hogy „igen, határozottan”.

James kiemelte a 46 éves Page fontos szerepét, aki már korábban is a csapat és a stáb szerves részét képezte. A munkából már akkor is nagy részt vállalt, amikor Giggs még a csapatnál volt, így a beugró szerep elvállalását követően nem is történt semmi lényegi változás.

„Csak ugyanazt a munkát végezte, mint korábban. Tőlünk pedig jó visszajelzés kap. Ő, Albert és a stáb elképesztő” – mondta a játékos.

Wales a Belgiumban elszenvedett 3–1-es vereséggel kezdte meg szereplését a világbajnoki selejtezősorozatban, amit a csehek elleni hazai győzelemmel folytatott. James hangsúlyozta: csalódás lett volna számukra egyetlen ponttal vagy pont nélkül zárni a márciusi selejtezőket, így viszont versenyben tudtak maradni. A walesiek az egy mérkőzéssel többet játszó csehektől egy, míg a belgáktól négy ponttal vannak lemaradva.

A tavalyról idén nyárra halasztott Eb-n Wales Svájccal, Törökországgal és Olaszországgal szerepel egy csoportban, mérkőzéseit Bakuban és Rómában játssza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik