DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.05.26 07:39 Frissítve: 2021.05.26 10:51

DAC: utódja szerint Bernd Storck érdeme az ezüstérem

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) második helyén végző DAC-nál edzőt kell találni, és a játékoskeretet is frissítik.

Schäfer András (jobbra) a következő bajnokságban azért hajthat, hogy aranyérmes legyen Dunaszerdahelyen (Fotó: DAC)

 

Nyolcmeccses veretlenségi sorozattal a második helyen fejezte be a bajnoki idényt a Dunaszerdahelyi AC a Fortuna Ligában.

Mondhatni, hogy a klubtörténelem legsikeresebb élvonalbeli idénye volt a szombaton befejezett bajnoksága a Dunaszerdahelynek. Az élvonalbeli szereplése során a legmagasabb pontszámmal (65) zárta a küzdelmeket, a legtöbb gólt szerezte (66), a legjobb gólkülönbséggel végzett (+28), több fordulón keresztül vezette a tabellát, végül fennállása során másodszor lett második.

„Amikor szombaton átvettük az ezüstérmet, édes-keserű érzéseim voltak   – mondta lapunknak Schäfer András, a csapat középpályása, aki bekerült a Fortuna Liga-tehetségek álomcsapatába. – Nyilvánvaló, az aranyéremnek jobban örültem volna, de még így is azt gondolom, nagyon szép eredmény a második hely. Van bennem némi hiányérzet az évaddal kapcsolatban. Jó idényt zártunk, de jövőre mindenképpen aranyérmet szeretnék átvenni.”

A bajnokságot Bernd Storck irányításával kezdte a DAC, a volt magyar szövetségi kapitányt a 28. fordulóban a pályaedző, Németh Antal váltotta. A magyar szakembernek remek lett a mérlege a DAC-cal, öt meccsen négy győzelmet és egy döntetlent ért el.

„Az ezüstérem nemcsak nekem, hanem Bernd Storcknak is jár   – mondta Németh Antal.  – Az ő érdeme a második hely, én csak öt meccsen irányítottam megbízott vezetőedzőként a csapatot. Szomorúak vagyunk, hogy nem arany lett a vége, de ez volt a realitás. Örülünk, hogy a tavalyi évadhoz képest közelebb kerültünk a Slovanhoz. Hogyan éreztem magam a kispadon az utolsó meccsen? Nem volt könnyű, de nem akarok panaszkodni, nagyon kellemes feladatot kaptam. Örülök, hogy a játékosok ennyire motiváltak voltak, igyekeztek megvalósítani mindazt, amit kértünk tőlük. Pozitív visszajelzéseket kapott a stáb, és ennek nagyon örülök.”

Németh Antal megbízatása az utolsó öt meccsre szólt, és még nem tudja, folytathatja-e a munkát a DAC-kispadján: „Meglátjuk, mit hoznak a következő napok. Boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam a bajnokság utolsó mérkőzésére.”

Amint arról már rövidebb hírben beszámoltunk, vagy Németh Antal, vagy Adrián Gula lesz a DAC mestere. A 45 éves szlovák edzőt május elején menesztette a Viktoria Plzen, míg a múltban Zsolnán ért el sikereket, két évig a szlovák U21-es válogatottat is vezette.

„A héten döntünk az edző személyéről”   – mondta lapunknak röviden Világi Oszkár klubtulajdonos.

Dunaszerdahelyen június 14-én kezdődik a felkészülés az új idényre. Több változás is várható a keretben, Vida Mátén, Jannik Mülleren, Sidney Friedén, Isaac Christie-Daviesen kívül eligazol Eric Ramírez, akiért a sajtóhírek szerint hárommillió eurót fizethet a Rubin Kazany.

2021.07.20 22:51:40

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A fizika törvényeit lehetetlen fölülírni ugyanis. Ergo: a valóban jól elvégzett 11-est képtelenség védeni. A rosszul rúgottból lehet gól, lesz is számos alkalommal, ha a kapus rossz irányt fog, szinte mindig.

2021.07.19 10:08:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A világ topcsapatai és értékes nyeremények várják a szurkolókat a Puskás Akadémián. (x)

2021.07.17 11:26:39

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Botrányos idény után remekel a piacon az OM, Pavón, Ben Arfa és Diego Costa érkezhet még.

2021.07.17 18:41:18

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Balazs a rossz kapuba talált be, Lukics kihagyott, majd értékesített egy tizenegyest.

2021.07.16 20:45:43

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Elkezdődött a horvát bajnokság, az Osijek nekilátott, hogy megtörje a Dinamo Zagreb hegemóniáját.