DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat) 2022.05.22 09:55 Frissítve: 2022.05.22 10:37

DAC: Nem lehetünk elégedettek – Veszelinov Dániel

Veszelinov Dániel remek teljesítményt nyújtott Nagyszombatban, ám számos bravúrja ellenére a Dunaszerdahely egygólos vereséget szenvedett a Spartak Trnava otthonában.

Veszelinov Dániel jól védett, de a DAC így is kikapott Nagyszombatban (Fotó: Lelkes Ernő)

„Teljes erőbedobással kezdtem a heti edzéseket – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs előtt a magyar U21-es válogatott kapusa, akinek a múlt héten megszakadt a remek sorozata, a DAC mezében több mint 300 perc után kapott gólt, és csapata hazai pályán vereséget szenvedett a Rózsahegytől. – A hibákból tanulni kell, és minden meg kellett tenni, hogy a Trnava ellen a lehető legjobban játsszak.”

Veszelinov Dániel szombaton ezt tette, sorra védte a hazai lövéseket, magasan a Dunaszerdahely legjobb játékosa volt. Összesen tíz labdát kellett hárítania, csak egy került a kapujába.

„Igen sokáig tartottam a védéseimmel a csapatot, mindegyik nagyon fontos volt, így akartam segíteni az együttest. Nem lehetünk elégedettek, mert egy gólt szerzett a Nagyszombat. Nem örülök neki, volt esélyünk a döntetlenre. Nem volt sok helyzetünk, de igyekeztünk” – folytatta a magyar kapus.

A nagyszombati találkozó fő eseménye Martin Skrtel búcsúja volt a pályafutástól, amely a Fortuna Liga-idény talán legemlékezetesebb pillanata.

„Természetesen láttam meccseit a Liverpool mezében, de nem vagyok a »vörösök« szurkolója, inkább a Barcelonát szeretem a topcsapatok közül” – zárta mosolyogva Veszelinov Dániel.

A Dunaszerdahelyre a jövő héten az idény legfontosabb meccsei várnak. A balul sikerült évad után még kapott egy lehetőséget, hogy sorozatban ötödször is ott legyen az európai kupaporondon. Kedden a Liptószentmiklóst fogadja a Mol Arénában, és ha nyer, akkor pénteken ismét otthon, a Zsolna–Trencsén párharc győztesével csap össze a Európa-konferencialiga selejtezőjében való indulásért.

2022.07.01 23:57:43

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A jó centert ma is elsősorban az ösztönösség, mozgás, pontos befejezés hármassága jellemzi, amelyek egy bizonyos szint felett taníthatatlanok – ha egyáltalán nem alapból belülről kellene fakadniuk. Az egyre inkább technikai központú futballvilágban az akadémiai rendszerbe sem illeszthető be az ő képzésük, így aztán a mai kilencesek sokkal inkább a természetes tehetségüknek vagy a véletlennek köszönhetően kerülnek elő.

2022.06.30 15:38:06

Minden más foci THURY GÁBOR

A Taps, szénsav, Ferencváros jóval több gegparádénál: a geg a szóda, az alapot a fradizmus adja.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.