DAC: a szaklap szerint is Kalmár Zsolt volt az idény legjobbja

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 12:18
null
Kalmár Zsolt lett az idény legjobbja (Fotó: Lelkes Ernő)
Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyi DAC magyar válogatott labdarúgója végzett a legjobb átlagosztályzattal a szlovák élvonalbeli bajnokság legutóbbi kiírásában a Sport napilap értékelésében – számolt be róla a klub a hivatalos honlapján.

 

 

A 26. életévét június 9-én betöltő középpályást márciusban megválasztották 2020 legjobb játékosának, majd a Fortuna Liga 2020–2021-es idényének legjobbjának járó díjat is elnyerte.

Szlovákia egyetlen sportnapilapja, a Sport ugyancsak a DAC magyar labdarúgóját látta a legjobbnak.

„A dunaszerdahelyiek csapatkapitánya folyamatosan magas színvonalon futballozott, aminek köszönhetően a magyar válogatottban is kiharcolta a helyét. Sőt, ott is a kulcsemberek közé tartozott. Ha nem sérül meg, minden bizonnyal déli szomszédunk együttesének egyik oszlopos tagja lenne a hamarosan induló Európa-bajnokságon is. Kalmár először szeptember végén, a 8. fordulóban került a rangsor élére, azóta pedig nem is engedett senkit maga elé” – idézi a dac1904.sk a Sport napilapot.

Kalmár az 1-től 10-ig terjedő skálán 7.57-es átlaggal zárt. A DAC-ból összesen öt játékos került be a legjobb tízbe, a szintén magyar válogatott Schäfer András 7.04-gyel a negyedik helyen végzett.

Kalmár Zsolt az alapszakaszban 21 találkozón összesen 12 gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A rájátszásban csupán két mérkőzésen lépett pályára, jelenleg sérüléséből lábadozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik