Brazília: története során harmadszor bajnok a Cruzeiro

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 07:24
null
A Cruzeiro-játékosok már négy fordulóval a bajnokság vége előtt ünnepelhetnek (Fotó: Action Images)
Még csak a szünetében járt a Vitória–Cruzeiro meccs a brazil labdarúgó-bajnokságban, amikor a vendégek már ünnepelhettek: az Atlético Paranaense veresége következtében a Belo Horizonte-i klub harmadik országos bajnoki címét szerezte meg. A vendégcsapat végül a bajnokságra jellemző dominanciájának megfelelően salvadori házigazdája otthonából is elvitte a három pontot, 3–1-re nyert.

A Cruzeiro fő üldözője, az Atlético PR 2–1-re kikapott a Criciúma otthonában, ezzel pedig eldőlt, hogy a hátralévő négy fordulóban már nem foghatja be a Cruzeirót. A bajnokcsapat azonban a bajnoki cím tudatában sem vett vissza, így győzelemmel ünnepelhetett az ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó Vitória vendégeként.

Willian góljával a szünetben egyébként 1–0-ra vezetett a kék-fehér Belo Horizonte-i együttes, és ugyan a második játékrész elején Dinei egyenlített, a hajrá ismét a Cruzeiróé volt: előbb Júlio Baptista, majd Ricardo Goulart is betalált, így 1–3 lett a meccs vége.

„A brazil bajnokságot nehéz megnyerni, mert nagyon sok jó csapat van. Keményen dolgoztunk, és mindenki egy célért küzdött, nagyszerű szellem uralkodott a csapaton belül. Kiváló mutatóink vannak, és nagyon boldog vagyok” – lelkendezett a csapat edzője, Marcelo Oliveira.

A Cruzeiro bajnoki címének megérdemeltségét aligha lehet kétségbe vonni, hiszen a csapat 34 meccsen 72 szerzett, és 30 kapott gólnál tart, előbbivel különösen kiemelkedik a pontvadászatban, és utóbbi mutatóval is a legjobbak közé tartozik, +42-es gólkülönbségét pedig csak megközelíteni sem tudják a riválisok (a második Atléticóé +12).

VITÓRIA–CRUZEIRO 1–3

A Cruzeirónak 1966 és 2003 után ez a harmadik országos bajnoki címe, és a legutóbbi óta először fordult elő ismét Brazíliában, hogy nem Rio de Janeiró-i vagy Sao Pauló-i csapat ért fel a csúcsra.

BRAZIL SERIE A, 34. FORDULÓ
Goiás–Ponte Preta 2–0
Gremio–Vasco da Gama 1–0
Botafogo–Portuguesa 0–0
Criciúma–Atlético Paranaense 2–1
Corítiba–Corinthians 0–1
Sao Paulo–Flamengo 2–0
Vitória–Cruzeiro 1–3
Az élcsoport: 1. Cruzeiro 74 pont – már bajnok, 2. Atlético Paranaense 58, 3. Gremio 54, 4. Botafogo 53 (45–36), 5. Goiás 53 (42–35)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik