Belgium: Bernd Storck távozik a Kortrijk kispadjáról

Vágólapra másolva!
2023.04.22. 16:04
null
Bern Storck (Fotó: AFP)
Az alapszakasz vasárnap esedékes utolsó fordulójával elbúcsúzik a belga labdarúgó-bajnokság élvonalában maradást kiharcoló Kortrijktól Bernd Storck; a német vezetőedző az Union Saint-Gilloise elleni bajnoki meccset felvezető sajtótájékoztatón jelentette ezt be.

„A klubbal jó szívvel búcsút intettünk egymásnak – fogalmazott Bernd Storck. – Szerettem itt dolgozni, bár mondhatom, nem volt könnyű a feladat. Amikor megérkeztem, kieső helyen álltunk, sokan el is könyvelték, hogy búcsúzunk. Tudom, hogy a játékosaim néha a pokolba kívántak, de végül elértük a szükséges eredményt, és mondhatom, mindenki megtette a magáét a bennmaradásért. Mindannyian boldogok vagyunk, a vezetőség, a stáb, a játékosok, én és mindenekelőtt a szurkolóink. Megérdemelték, hogy a csapatuk az élvonalban maradjon, hálával tartozunk a biztatásukért, és az utolsó fordulóban jó teljesítménnyel szeretnénk kifejezni a köszönetünket.”

Storck beszélt arról is, hogy a klub vezetősége óriási munkát végzett a szakmai munka pénzügyi hátterének biztosítása érdekében, de mindenképpen új erőforrásokra van szükség, ha a következő idényt nyugodtabban akarják végigdolgozni.

A korábbi magyar szövetségi kapitány az Eupen vezetőedzőjeként kezdte az idényt, de októberben elbocsátották, így kerülhetett novemberben a Kortrijk élére – amelynek ő lett a harmadik trénere a 2022–2023-as idényben. (A Kortrijkkel ellentétben az Eupen még nem menekült meg, az utolsó fordulóban kell kiharcolnia a bennmaradást.)

A bajnokság alapszakasza vasárnap véget ér; az első négy helyezett a bajnoki címért vív rájátszást, az 5–8. helyezett az európai kupaindulásért. A többi csapat számára vasárnap befejeződik a bajnokság: a 9–15. helyezettek – itt végez a Kortrijk – benn maradnak, az utolsó három kiesik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik