Átigazolások: Pedro a PSG-ben, Gignac Mexikóban?

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 01:52
Érdekes átigazolási hír jelent meg a L'Équipe internetes oldalán: a PSG érdeklődik a Barcelona labdarúgója, Pedro iránt.

A sokoldalú futballista neve az utóbbi években folyamatosan benne volt a párizsi vezetők noteszében, és most az csökkenti a klubváltás esélyeit, hogy hosszabbított a katalán klubbal. Igaz, amíg ott csereként veszik számításba, lehet, hogy egy jó ajánlattal mégis elcsábítható.

További információ Franciaországból, hogy az Olympique Marseille nagy valószínűséggel két évvel meghosszabbítja Marcelo Bielsa lejáró szerződését, az argentin vezetőedző a jövő hét elején írhatja alá az új papírokat.

Az OM válogatott támadója, André-Pierre Gignac viszont minden bizonnyal légiósnak áll, a L'Équipe értesülései szerint a mexikói Tigres UANL vinné a 29 éves futballistát, aki épp a közelben nyaral. Gignac hajlik is a mexikói kalandra, vélhetően a felajánlott fizetés nagyságrendje a legfőbb motiváció, hiszen a West Brom, a West Ham, az Olympique Lyon és a Dinamo Moszkva is szívesen látná a soraiban. Alighanem igaza lesz Jean-Michel Aulas lyoni klubelnöknek, hogy „egy francia élcsapat már nem tud versenyezni egy török, orosz vagy mexikói ajánlattal”.

A korábbi francia válogatott védő, Anthony Réveillere is vált a nyáron, nyolc hónap után elhagyja a Sunderlandet, és szeretne Angliában maradni.

Spanyolországban a Sevilla gőzerővel dolgozik Gaël Kakuta megszerzésén. A 23 éves francia szélső a Chelsea futballistája, és a szezonban a Rayo Vallecanónál játszott kölcsönben, a Sevilla most végleg szeretné megszerezni őt.

Közben a Valencia végleg megszerezte a Benficától a 21 éves portugál válogatott középpályás, André Gomes játékjogát. A fiatal labdarúgó a szezont már Valenciában töltötte, és elégedettek voltak a teljesítményével, így éltek az opciós joggal. Gomes 2020-ig írt alá.

Zajlik az élet a Serie A-ban is, a Juventus újabb két éves szerződést kínál válogatott védőjének, Leonardo Bonuccinak, aki ha ezt elfogadja, 2019-ig kötelezheti el magát a torinói sztárklubhoz. Bonucci évi négymillió eurót (plusz a prémiumok) tehet majd zsebre az új szerződés értelmében.

A Fiorentina pedig Romániából erősített, a lilák szerződtették Gheorghe Hagi fiát, Ianist. A 16 éves tehetség a Viitorul Constanta labdarúgója, és a Fio egyből vissza is adja egy évre kölcsönbe a legenda fiát a román klubnak.

A Viitorulnál zajló utánpótlás-nevelés hatékonyságát mutatja, hogy egy másik játékos is európai sztárcsapathoz igazol. A 18 éves Cristian Manea a Chelsea labdarúgója lesz, a védőt minden bizonnyal az első időszakban a holland fiókcsapathoz, a Vitesse-hez irányítja a londoni vezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik