Anglia: 42 éve Maradona kis híján a Sheffield játékosa lett – a tulajdonos nemet mondott

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.27. 06:33
null
Diego Maradona 1978-ban, mindössze 18 esztendősen (Fotó: AFP)
A Sky Sports interjút készített Keith Haslammal, a Sheffield United korábbi menedzsere, Harry Haslam fiával, melyből kiderült, hogy a korábbi vezetőedző 42 évvel ezelőtt közel járt hozzá, hogy lecsapjon az akkor még csak 18 esztendős, Argentínában játszó Diego Maradonára, de az angol klub tulajdonosa sokallta a későbbi világbajnokért kért összeget.

A szerdán, 60 éves korában elhunyt Diego Armando Maradonáról több, eddig nem ismert történet is napvilágot látott a halála óta. Ezúttal a Sky Sports közölt interjúrészletet Keith Haslammal, a Sheffield United korábbi menedzsere, Harry Haslam fiával.

Az interjúból kiderült, hogy az idősebbik Haslam 1978-ban azzal a céllal utazott Argentínába, hogy tehetséges játékosokat igazoljon az angol klubhoz, és bizony kis híján szerződtette a későbbi világklasszis, akkor még csak 18 esztendős Maradonát, aki az Argentinos Juniorsban futballozott.

„Az apám Argentínában járt néhány segítőjével akkoriban, hogy tehetségeket igazoljon a Sheffieldhez. Megpróbálta szerződtetni Ricky Villát és Ossie Ardillest, de ők végül a Tottenhamhez igazoltak. Az édesapám emiatt tovább nézelődött, és talált egy srácot, akit csodagyerekként tartottak számon, ő volt Maradona”– idézi a Sky Sport Keith Haslamet.

„Megnézte a játékát, és azonnal tárgyalni kezdett a klubjával. Egy 400 ezer fontos üzletről volt szó, de a Sheffield United akkori tulajdonosa, John Hassel azt mondta, hogy nincs olyan 18 éves játékos a világon, amely megérne ennyi pénzt. Így meghiúsult az üzlet. Az apám végül Alex Sabellát vitte Angliába a Sheffieldhez” – zárta a történetet korábbi vezetőedző fia.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik