Afrika-kupa: sokk a legvégén – elrontották Aubameyang napját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.14. 19:01
null
Pierre-Emerick Aubameyang szomorúan baktatott le a pályáról a végén (Fotó: AFP)
A házigazda Gabon meglepetésre csak 1–1-es döntetlenre volt képes a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján (ANK) első alkalommal részt vevő Bissau-Guinea ellen az idei torna szombati nyitó mérkőzésén. Az esti Burkina Faso–Kamerun találkozón is 1–1 lett a végeredmény.

 

GABON–BISSAU-GUINEA 1–1

Az első félidőben Bissau-Guinea válogatottja szervezett védekezéssel semlegesítette a hazaiak talizmánját, Pierre-Emerick Aubameyangot, a gaboniaknak nem is sikerült igazi gólhelyzetet kialakítaniuk.

31. AFRIKA-KUPA
A tornát felvezető cikkünket ide kattintva olvashatják el!

A második játékrész elején aztán villant Aubameyang: az 53. percben Denis Bouanga jobbról középre játszott, és a dortmundi támadó közvetlen közelről a kapuba külsőzte a labdát (1–0).

Aubameyangnak ez volt az ötödik ANK-mérkőzése hazai pályán (2012-ben is a közép-afrikai ország volt a torna egyik házigazdája) – ezek közül csak egyen nem talált a kapuba.

A dortmundi csillag gólja végül nem volt elég a győzelemhez: a mindent egy lapra feltevő vendégek Juary csúsztatott fejesével egyenlítettek a 90. percben (1–1), így történetük első ANK-mérkőzésén nagy meglepetésre pontot szereztek!

BURKINA FASO–KAMERUN 1–1

Benjamin Moukandjo – kihasználva, hogy a sorfal hevenyészve állt fel – nagyszerűen végrehajtott szabadrúgással szerzett vezetést Kamerunnak (0–1), akadtak lehetőségek az előny növelésére is, de kimaradtak.

A hajrá kezdetén jött a büntetés: egy szabadrúgást követően Issoufou Dayo közelről a kapuba stukkolt (1–1).

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, GABON
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Gabon–Bissau-Guinea 1–1 (Aubameyang 53., ill. Juary 90.)
Burkina Faso–Kamerun 1–1 (Dayo 75., ill. Moukandjo 35.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik