Párizs 2024: Kulcsár Katalin számára mérföldkő az olimpiai megbízatás

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 17:32
A játékvezető Kulcsár Katalin pályafutásában mérföldkövet jelent, hogy videobíró-asszisztensként közreműködhet a párizsi olimpia labdarúgótornáján.

 

„A személyes siker mellett ez a Magyar Labdarúgó-szövetség VAR-projektjének is a sikere, hiszen ez az első nagy torna, amelyen magyar videobíró képviseli a játékvezető-társadalmat és az MLSZ-t” – nyilatkozta az M4 Sporton Kulcsár.

Hozzátette, nagy elismerés és mérföldkő számára a megbízatás, másrészt az olimpiára kijutni gyermekkori álom volt számára.

„Nagyon jó érzés, hogy nemcsak szurkolóként, a saját örömömre leszek ott, hanem hivatalosan, hiszen meghívást kaptam” – magyarázta.

Mint kifejtette, nagy világeseményen videobíróként még nem szerepelt, és teljesen más kihívásnak tartja, mint a játékvezetést, de nagyon szereti, érdekesnek találja, extra motivációt jelent számára a lehetőség, ami felfrissítette a játékvezetéshez való hozzáállását.

Kulcsár elárulta, hogy nem lesznek ott a stadionokban, hanem a videobíró-központban dolgoznak majd, és két-három nappal a mérkőzések előtt kapják meg a küldésüket.

A 39 éves magyar bíró vezetett már Bajnokok Ligája-döntőt, tevékenykedett világ- és Európa-bajnokságon, 2017-ben pedig a világ legjobb női labdarúgó-játékvezetőjének választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik