Niké Liga: Vitális Milán a forduló válogatottjában

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 09:00
Vitálisék nagy feladat előtt állnak (Fotó: dac1904.sk)
Jól kezdődött a dunaszerdahelyi Vitális Milán számára a 2024-es év. A Szakolca (1–0) elleni szezonnyitón csapata legjobbja volt, gólpasszt adott, s bekerült a Niké Liga 19. fordulójának a legjobb tizenegyébe.

Már a felkészülési találkozókon biztatóan mutatkozott a DAC mezében a magyar U21-es válogatott középpályás, Vitális Milán. Ezt a formát sikerült átmentenie a 2024-es év első bajnoki találkozójára is, hiszen oroszlánrészt vállalt a Szakolca elleni, hétvégi 1–0-s győzelemben, az összecsapás legjobb játékosa volt, szöglete után szerezte Mateus Brunetti a minden eldöntő találatot.

A magyar játékost több szerkesztőség, így a flashscore.sk és a Niké Liga hivatalos televíziós közvetítője, a Markíza is jelölte a forduló legjobb csapatába. A 22 éves magyar játékoson kívül a DAC-ból a hátvéd Mateus Brunetti került a legjobbak közé.

„Nagyon örülök, hogy ott volt a nevem a forduló legjobb tizenegyében. A legfontosabb azonban az, hogy szombaton győztünk, fontos lépést tettünk a felsőházba jutásért. Bízom benne, hogy a következő fordulókban is sikeresek leszünk és elérjük a célunkat” – mondta a Nemzeti Sportnak Vitális Milán.

A DAC legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a megyei rivális, a Nagyszombat otthonába látogat.

A Niké Liga 19. fordulójának álomcsapata a Markízánál

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
19. FORDULÓ
DAC 1904–Skalica 1–0 (Brunetti 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik