DAC: Vitális Milán szerint a győzelmet nem kell megmagyarázni

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 10:07
Vitális Milán adta a gólpasszt (Fotó: DAC)
Ha nehezen is, de sikerült a DAC-nak győzelemmel kezdenie a 2024-es esztendőt. A Nike Liga tavaszi idényének első fordulójában Vitális Milán szöglete után Mateus Brunetti bólintott a kapuba. Ez az egyetlen gól fontos három pontot jelentett a Dunaszerdahelynek. A gólpasszt adó játékos értékelt.

„Az első félidőben nem úgy jöttek össze a támadások, ahogy mi szerettük volna. A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatnunk. Ez sikerült is, sokkal veszélyesebbek voltunk, többet támadtunk és egyszer sikerült betalálnunk. Talán nehezebben született meg a győzelem, de a szlovák bajnokságban minden meccset nehéz megnyerni. A lényeg, hogy megvan a három pont. Győztünk, amit nem kell megmagyarázni. Ma ismét megmutatkozott, mekkora lesz a küzdelem a felsőházba jutásért, és számunkra mindegyik meccs élet-halál küzdelem lesz. Tudjuk, hogy min kell javítani. A támadásokon, a befejezéseken, az utolsó passzokon” – nyilatkozta lapunknak Vitális Milán, aki a találkozó legjobb játékosa lett. Több sportoldalon is ő kapta a legmagasabb osztályzatot. 

A magyar U21-es válogatott játékosa többet között nagyon veszélyesen végezte el a rögzített helyzeteket. A mindent eldöntő találat az ő szöglete után született. „Először úgy gondoltam, hogy a rövidre küldöm a labdát, de végül középre lőttem. Ennek így kellett történnie” – mosolygott a 22 éves középpályás, aki sajnálja, hogy egy remek szóló után nem sikerült betalálnia a B-közép előtti kapuba.

„Ma a kilencven percből nagyjából tíz alakult az elképzeléseim szerint. Lépésről lépésre haladva arra törekszünk, hogy ez legközelebb huszonöt, harmincöt, majd negyvenöt percre emelkedjen, végül pedig az egész meccsen az ellenőrzésünk alatt tartsuk a játékot. Tudom, hogy van még hová fejlődnünk. Pár játékosunk még csak néhány napja érkezett, így az elsődleges célunk a három pont itthon tartása volt. Ez sikerült, és most van előttünk egy hét, hogy a következő mérkőzésre készüljünk” – mondta Xisco Munoz, a DAC mestere.

A dunaszerdahelyiek legközelebb Nagyszombat városába látogatnak, ahol az örök rivális Spartak ellen lépnek pályára.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
19. FORDULÓ
DAC 1904–Skalica 1–0 (Brunetti 69.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik