Liga 2: győzelemmel zárta az évet a Csíkszereda

BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)
Vágólapra másolva!
2023.12.01. 16:14
null
Győzelemmel zárta az évet a Csíkszereda (Fotó: FK Csíkszereda archív)
Az év utolsó mérkőzésén érte el idei legértékesebb eredményét az FK Csíkszereda a román labdarúgó-másodosztályban, a Bodzavásáron aratott pénteki sikerrel a székelyföldi csapat feljött a táblázat nyolcadik helyére, azonos pontszámmal a felsőházi rájátszást érő hatodikon álló Steauával.

Kisebb hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, de igazán kemény lövés nem ment Gyenge Szilárd kapujára. Az FK viszont az első lehetőségét kihasználta, egy ellentámadás végén Bakos Ervin lövés helyett Jelena Richárdhoz passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania. A következő csíki helyzetből Rónai Róbert lőtte lábon a kapust, két perc múlva viszont jött az újabb gól: egy szöglet után Veres Szilárd fejelte hátra a labdát Pintér Bencének, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A második félidő leginkább az FK védelméről szólt, amely higgadtan állta a Gloria rohamait, bár ekkor már Gyenge bravúrjai is kellettek a vezetés megőrzéséhez. A végén viszont Makrai Gábor puskázott el két hatalmas csíki helyzetet, egy percen belül előbb a felső lécre, majd közelről a kapusba lőtt.

A szeredai csapat anyaországi játékosai közül Nagy János és Kelemen Dávid végig a pályán volt, az első romániai gólját megszerző Pintért pedig a 92. percben cserélték le. Jelenát a 66. percben váltotta Makrai, Babati 78 percet volt a pályán, míg Szabó Bálintot nem nevezték a találkozóra.

LABDARÚGÁS, LIGA 2
15. FORDULÓ

Gloria Buzau–FK Csíkszereda 0-2 (Jelena 26., Pintér 43.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik