FIFA: a spanyolok az élen, a magyarok javítottak a női világranglistán

Vágólapra másolva!
2023.12.15. 12:27
null
Egy helyet előreléptek a világranglistána mieink (Fotó: Dömötör Csaba)
A világbajnok spanyol válogatott vezeti a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb női világranglistáját, amelyen a magyar csapat egyet előrelépve a 41. helyen áll.

Augusztus végén még a vb-harmadik svédek vezették a rangsort a spanyolok előtt. Az amerikai együttes – amely a nyár végén 2017 júniusa óta először vesztette el ranglistavezető pozícióját és a harmadik helyre csúszott vissza –, most feljött a második pozícióba, míg jelenleg a franciák a harmadikok.

A magyar csapat a 41. helyen áll, és a Nemzetek Ligája osztályozójában a rangsorban 18. belga együttessel találkozik majd az A divízióba jutásért. A párharc két mérkőzését február végén rendezik.

A spanyol válogatott a negyedik, amelyik az élre tudott kerülni, korábban az Egyesült Államok és Svédország mellett Németország válogatottjának sikerült vezetnie a rangsort.

A 2003-tól létezői női világranglistát évente általában négyszer teszik közzé.

A FIFA közleménye kiemeli, hogy az elmúlt csaknem négy hónapban 419 válogatott mérkőzést rendeztek világszerte, ami rekordnak számít ekkora időszakot tekintve. A listán jelenleg 192 csapat szerepel.

A következő rangsor márciusban válik nyilvánossá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik