Lacroix fejese döntött, Costantinóék megszakították a Sepsi veretlenségi szériáját

Vágólapra másolva!
2023.11.27. 16:22
null
Varga Roland a kispadról beszállva nem tudott segíteni a Sepsinek (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
A hosszabbítás perceiben kapott góllal veszített 2–1-re Craiován a Sepsi OSK, első román bajnoki győzelmét ajándékozva az FCU kispadján ülő olasz Giovanni Costantinónak, Marco Rossi korábbi segítőjének.

ROMÁN SUPERLIGA
17. FORDULÓ
FCU Craiova–Sepsi OSK 2–1 (1–1)
Craiova, Városi Stadion, 2000 néző. Vezette:Vidican
FCU Craiova: Gurau – Padula, Campagnucci, Lacroix, Mascarenhas – Baeten (Bauza, 63.), Achim (Albu, 75.), Van Durmen – Chitu, Blanuta, Bahassa (Sidibe, 74.). Vezetőedző: Giovanni Costantino
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Otelita – Alimi (Rodríguez, 77.), Gheorghe (Paun, 77.) – Stefanescu (Varga R., 83.), Matei, Aganovic (Damascan, 63.) – Safranko (Rondón, 77.).Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Blanuta (10.), Lacroix (90+2.), ill. Matei (31.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Alig kétezer néző, elsősorban a két csapat kemény magja volt csak kíváncsi a mérkőzésre, amely így futballhangulatot csak nyomokban tartalmazott. Minőségi játékból sem volt sokkal több, az első félidőben a két nagyon hasonló gólon kívül egyik oldalon sem akadt igazi helyzet. Az FCU egy élesen a kapu elé lőtt labda után talált be, miután Vladislav Blanuta első kísérletét még hárította Niczuly Roland, bő húsz perccel később pedig Pavol Safranko indította Cosmin Mateit, aki előbb a hazai kapusba lőtt, majd a léc alá küldte a kipattanó labdát.

A szünetben csak a Craiova tudott ritmust váltani, és a második félidő nagy részében beszorította a továbbra is kivárásra játszó Sepsit. A támadásban továbbra is erőtlen szentgyörgyiek pontszerzési reményeit Niczuly bravúrjai és a Blanuta által két percen belül lábbal, majd fejjel is eltalált kapufa tartotta életben, de a ráadáspercekben Sebastien Lacroix-ról megfeledkezett a piros-fehérek védelme, és a svájci védő befejelte az FCU győztes gólját.

A második félidőben csupán egyetlen kapura lövéssel próbálkozó Sepsinél Varga Roland a 83. percben lépett pályára, míg Kecskés Ákos végig a tartalékok között maradt. A székelyföldi együttes hátránya így továbbra is öt pont a felsőházi rájátszást érő hatodik helyhez képest.2–1

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek.

Lacroix 197 centiméter magas, s fiatalabb korában a Hamburger SV és a St. Étienne együtteseit is erősítette.

90+2. perc: GÓÓÓL! Vélhetően a győztes gólt szerezte meg a hazai együttes. Chitu vezetgette a labdát a bal szélen, beadását az előrehúzódó svájci belső védő, Léo Lacroix a hálóba bólintotta.

Négy perc a ráadás.

A végjáték perceiben mindkét csapat a győzelemért rohamoz, de az akciók rendre pontatlan megoldásokat hoznak.

83. perc: Stefanescu helyére Varga Roland állt be a Sepsinél.

77. perc: Hármat cserélt a Sepsi: Gheorghe, Safranko és Alimi le – Rodríguez Paun és Rondón be.

75. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Achim helyére Albu állt be, míg Bahassát Sidibe váltotta.

72. perc: Újabb hazai lehetőség, Blanuta fejesét bravúrral védte Niczuly, s vetődés közben nekiütközött a kapufának, s ápolást kért, de végül folytatni tudta a játékot.

69. perc: KAPUFA! Blanuta kicselezte Ninajt, majd Niczuly fölött is átpöckölte a labdát, de az kiszédült a bal oldali kapufáról.

63. perc: Mindkét oldalon egy-egy csere, a Sepsinél Aganovic helyére Damascan, míg a FCU-nál Baeten helyére Bauza állt be.

57. perc: Achim már igen, lövését bravúrral védte Niczuly, az ismétlés elhalt a blokkban.

56. perc: Baeten is megpróbálkozott egy kapura lövéssel, de ő sem célzott valami jól.

54. perc: Mascarenhas sárgult be a hazaiaknál.

52. perc: Blanuta lőtte a labdát Niczuly karjaiba.

49. perc: Lacroix csúsztatta a labdát fejjel Chitu elé, a hazaiak csatára viszont csúnyán eltörte a labdát.

Nincs csere a szünetben, folytatjuk!

Véget ért az első félidő.

45+1. perc: Mascarenhas lőhetett az ötösről, de Niczuly könnyedén fogta a gyenge próbálkozást.

Egy perc lesz a ráadás.

43. perc: Padula jobb oldalról érkező beadását Blanuta piszkálta a kapu mellé.

42. perc: Stenescu beadását Gurau kiejtette a kezéből, de Safranko nem tudta a kapuba sodorni a labdát, így másodjára már megfogta labdát a hazaiak kapusa.

31. perc: GÓÓÓÓL! Egyenlít a Sepsi! Safranko passzára Matei érkezett az ötös sarkán, lövését elsőre még védte Gurau, de a kipattanót már bepofozta a Sepsi tízese.

26. Aganovic lőtt 23 méterről nem sokkal a kapu fölé egy szabadrúgást.

22. perc: Aganovicé a meccs első sárga lapja, műesésért.

15. perc: Safranko robogott el a jobb szélen, beadását könnyedén begyűjtötte Gurau.

10. perc: GÓÓL, megszerzi a vezetést az FCU Craiova. A hazaiak játékosa Chitu centerezését előbb Niczulyba lőtte, az ismétlést viszont már a hálóba továbbította. 1–0

3. perc: Blanuta vette célba a hosszú sarkot 15 méterről, de a labda elkerülte a kaput.

Elkezdődött a mérkőzés!

Ez pedig itt a hazaiak kezdő tizenegye.

Itt látható a Sepsi OSK kezdőcsapata.

Köszöntjük olvasóinkat! A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Tizenhét nap szünet után játszik újra tétmérkőzését a Varga Rolandot és Kecskés Ákost is alkalmazó Sepsi OSK, amely hétfő délután a FCU Craiova vendégeként lép pályára a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A két együttes először játszik Craiovában az év elején az FCU szurkolóinak magyar­ellenes rigmusai miatt félbeszakadt, majd másfél hónap után újrajátszott székelyföldi találkozója óta. Liviu Ciobotariu, szentgyörgyiek vezetőedzője a válogatott szünetben végre teljes kerettel dolgozhatott, s így végre minden poszton van választási lehetősége.

„Az ellenfél elsősorban támadói egyéni képességei miatt veszélyes, és bár hét forduló óta nyeretlen, sok gólt szerez. Nagyon jól meg kell szerveznünk most a védelmünket, győzni megyünk Craiovába” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Liviu Ciobotariu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik