Törökország: már nem Stefan Kuntz a szövetségi kapitány – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.09.17. 19:23
null
Kuntz: irány a német kispad? (Fotó: Getty Images)
Úgy fest, egy hétnek kellett eltelnie, hogy Hansi Flick múlt vasárnapi menesztése után beinduljon az edző-, ez esetben a kapitánykeringő. A Milliyet arról számolt be, hogy a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) vasárnap menesztette Stefan Kuntzot, akit a német média az esélyesek közé sorolt Hansi Flick helyére a német válogatott élén. Ugyanakkor a török lapok szerint Kuntz helyére Vincenzo Montella érkezhet. Vagy Joachim Löw...

A Milliyet beszámolója szerint Kuntzot vasárnap délelőtt telefonon értesítette a török szövetség elnöke, Mehmet Büyükeksi, hogy már nem ő a szövetségi kapitány, miután a legutóbbi két mérkőzésén előbb 1–1-et játszott Eb-selejtezőn hazai pályán Örményország ellen – a 88. percben egyenlítve –, majd kedden 4–2-re kikapott Japántól Belgiumban – így a jelek szerint az ázsiaiak Flick után újabb német szövetségi kapitány megbízatásának vetettek véget.

Kuntz menesztése már csak azért is váratlan, mert egyébként a török válogatott öt Eb-selejtező után a D-csoportot vezető horvátokkal azonos pontszámmal áll a második helyen, ám az is igaz, hogy a két nap híján két éve kinevezett német szakember irányításával a félholdasok futballja kevésbé közönségszórakoztató, sokkal inkább hatékony, s ezzel a szurkolók nincsenek kibékülve.

A Miliyetnek Büyükeksi elnök még a japánok elleni meccs után arról beszélt, hogy a 4–2-es vereséggel „Kuntz lábon lőtte saját magát”, s elemzik a szakember helyzetét a csapat élén, majd mérlegelik a lehetőségeket.

Az elemzés a jelek szerint vasárnap délelőttre ért véget, s az elnök telefonon közölte a német szakemberrel, hogy felmentették a további munkavégzés alól. A lap szerint a jövő héten a szövetség hivatalosan is bejelenti Kuntz menesztését.

A Milliyet arról is ír, hogy hat jelöltje van a szövetségnek Kuntz pótlására: a legendás Fatih Terim, Abdullah Avci, Aykut Kocaman, Sergen Yalcin, Emre Belözoglü, és az olasz Vincenzo Montella. A Fanatikk című török sportlap szerint a TFF már egyezségre is jutott utóbbival, így ő lesz a következő török kapitány.

Ugyanakkor van olyan török lap, amely arról ír, Kuntz helyére egy másik német szakember, a válogatottal a 2014-es világbajnokságot megnyerő Joachim Löw érkezhet a török padra, s nem említik Montellát.

Akad olyan elmélet is, amely szerint a Hansi Flicket egy hete felmentő Német Labdarúgó-szövetség is érdekelt lehetett Kuntz menesztésében, miután a német sajtó szerint a csatárként az 1996-os Európa-bajnokságon győztes német csapat tagja az egyik legesélyesebb jelölt hazája válogatottjának kispadjára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik