Szuperkupa: kisorsolták a magyaroknak fenntartott jegyeket

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 17:21
null
Jövő csütörtökön 14 ezer magyar lesz a Puskás Aréna lelátóján (Fotó: Török Attila)
A budapesti Puskás Arénában szeptember 24-én esedékes európai Szuperkupa-mérkőzésre jegyet igénylő magyar szurkolók már megtudták, szerencsével jártak-e – az biztos, hogy mind a 13 500, magyarok számára fenntartott jegy elkelt.

Mint ismert, húszezer néző előtt rendezik meg a Puskás Arénában szeptember 24-én az európai Szuperkupa-mérkőzést a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-aranyérmes Sevilla között.

Három-háromezer belépőt a német és spanyol szurkolók kapnak, ötszáz jegyet a magyar egészségügyi dolgozóknak ajánlott fel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a többi mintegy 13 500 tikettet pedig az UEFA honlapján regisztrálók között sorsolták ki.

A szövetség a hétvégén már értesítette is a szurkolókat, hogy sikerrel jártak-e. A szerencsések és boldog jegytulajdonosok közé tartozik budapesti olvasónk, Attila.

„Az egyik barátomnak köszönhetem, akivel hétévesen együtt kezdtünk el focizni a KSI-ben, ő regisztrált mindkettőnket a rendszerben– mondta lapunknak a 42 esztendős zuglói férfi.– Az esélytelenek nyugalmával vártam a sorsolást, nem számítottam rá, hogy szerencsém lesz. Még a jegy árát sem néztem meg előzetesen, annyira nem gondoltam, hogy Fortuna éppen rám kacsint. Nagyszerű élményre számítok, nem voltam még a Puskás Arénában, de úgy képzelem, hogy fantasztikus lesz. Elődjében, a korábbi Népstadionban annál többször jártam. Zuglói gyerek vagyok, sokszor fociztunk a stadion melletti szoborparkban, és olyan is volt, hogy gyerekként belógtunk a kapu rácsai között, ahol átfértünk. Egyszer éppen egy nagy koncert előkészületei zajlottak, mi pedig megkérdeztük az egyik arra járó munkást, hogy felmehetünk-e a pályára futballozni, és legnagyobb megdöbbenésünkre bólintott. Nem biztos, hogy kompetens volt a kérdésben, de mindegy is volt... Ott játszottunk a szent gyepen, csak azt sajnáltuk, hogy a hálók nem voltak fenn a kapukon.”

A szintén budapesti Zsolt (36) ott volt már a Puskás Arénában a telt házas Magyarország–Uruguay stadionavató mérkőzésen, ám a Szuperkupáról lecsúszott.

„E-mailben jött az értesítés, hogy a sorsolás nem kedvezett nekem– mondta lapunknak.– Jó lett volna ott lenni, szívesen megnéztem volna élőben ezt a korszakos Bayern Münchent, noha amúgy a Manchester Unitednak és a Real Madridnak szurkolok. Regisztráltam az Európa-bajnokság budapesti meccseire is, ott sem kedvezett nekem a sorsolás, de egy barátom révén mégis ott lehetek az egyik meccsen – ha egyáltalán meg lehet rendezni az Eb-t. A nagy vágyam, hogy az Eb-pótselejtezőn összejöjjön a budapesti magyar–román párosítás, és hogy bemehessenek a nézők, mert az én szememben az lesz az év meccse, azon már mindenképpen szeretnék ott lenni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik