Ronaldo 2011 végén befejezi pályafutását

Vágólapra másolva!
2010.02.22. 18:04
Ronaldo a következő év végén befejezi profi pályafutását. Erről hétfőn számolt be a kétszeres világbajnok brazil labdarúgó.
Ronaldo eddig 97-szer szerepelt a válogatottban (Fotó: Action Images)
Ronaldo eddig 97-szer szerepelt a válogatottban (Fotó: Action Images)

A 33 éves csatár jelenleg a Corinthiansban játszik, és elmondása szerint 2011 után is szívesen szolgálná a klubot, de már csak mint egyfajta nagykövet.

„Két évvel meghosszabbítottam a szerződésem, és ezek lesznek pályafutásom utolsó évei. Remélem, élvezem majd ezt az időszakot, és valami szép eredménnyel tudom lezárni” – nyilatkozta Ronaldo a G1 internetes hírportálnak.

Az Európában a PSV-ben, a Barcelonában, az Interben, a Real Madridban és a Milanban is megforduló támadó Brazíliába visszatérve újra megtalálta góllövő cipőjét, de hiába követeli a helyi közvélemény nagy része is a válogatottba, a selecao kapitánya, Dunga eddig nem küldött neki meghívót. Ennek ellenére nem tett még le arról, hogy ott lehet az idei vb-n.

„Meglátjuk. Még mindig van esélyem rá, a következő, 2014-es világbajnokságra viszont már semmi. Az még nagyon messze van, az idő pedig múlik – számomra is” – jelezte, hogy a hazai rendezésű vb-n való részvétel meg sem fordult a fejében.

Ronaldo eddig négy világbajnokságon vett részt, és 1994-ben valamint 2002-ben aranyérmesként térhetett haza, bár első alkalommal egy percet sem töltött a pályán. Az 1998-as, franciaországi mundialon a döntőig menetelt a dél-amerikai válogatott, de ott – többek között Ronaldo meccset megelőző rosszulléte miatt – sima, 3–0-s vereséget szenvedett a házigazdától. Legutóbb, 2006-ban a negyeddöntőben búcsúztak a brazilok (ismét a franciáktól kaptak ki), ám Ronaldo azon a tornán vált a vb-k történetének legeredményesebb góllövőjévé – Ghána ellen lőtte a 15. gólját, amivel megdöntötte Gerd Müller rekordját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik