Haladás az első osztály felé

Kecskés István, T. N.Kecskés István, T. N.
Vágólapra másolva!
2006.10.03. 00:59
Címkék
A Haladás nyolc forduló után az első helyen áll az NB II Nyugati csoportjában, mégpedig úgy, hogy hét alkalommal nyert, és csak egy találkozón végzett döntetlenre: a Felcsút ért el 2–2-t a Haladás stadionjában. Vagyis a mérleg és az eddigi teljesítmény biztató.
Artner Tamás bátran nézhet elôre
Artner Tamás bátran nézhet elôre
Artner Tamás bátran nézhet elôre
Artner Tamás bátran nézhet elôre
Artner Tamás bátran nézhet elôre
Artner Tamás bátran nézhet elôre
A nagyszerű eredmények dacára Szombathelyen egyáltalán nem harsognak, nem verik a mellüket, hogy milyen csodálatosan szerepelnek: mint mondják, inkább csendben szeretnék megnyerni a másodosztályt.

– Egy kicsit sem lepte meg, hogy csapata ilyen nagy lendülettel kezdte a bajnokságot?
– Bíztunk benne, hogy jól sikerül majd a rajt, és az első helyen leszünk – mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Már két éve együtt van a csapat gerince, és az erősítések is jól sikerültek. A játékosaink kilencven százaléka saját nevelésű, vagyis erős szálakkal kötődik a csapathoz és a városhoz is. No és persze azt sem feledhetjük el, hogy gazdaságilag is stabil a klub. Mi azonban nem szeretnénk túlságosan előtérbe helyezni magunkat: a háttérbe húzódva, szép csendben akarjuk megnyerni a bajnokságot.

– Két évvel ezelőtt, a kiesés után alaposan megfiatalodott a csapat. Akkor gondolta volna, hogy ilyen hamar reális cél lehet a feljutás?
– Annak idején félig a kényszer szülte a változásokat, hiszen távozott tőlünk a Lombard. A keret gerince megvolt, s úgy döntöttünk, hogy neveljük és beépítjük a fiatalokat, néhány helyen megerősítjük a csapatot, majd megcélozzuk az első osztályt.

– Ezek szerint valóban hangsúlyt fektetnek a fiatalok nevelésére.
– A Haladásnál hagyományai vannak ennek. A futballisták tizenegy évesen kerülnek a klubhoz, és tizenkilenc éves korukig foglalkozunk velük. Ekkor dől el, hogy továbblépnek-e a felnőttek közé. Korábban is sok jó játékost adtunk a magyar futballnak, hiszen nálunk kezdte Király Gábor, Halmosi Péter és Tóth Norbert is. A fiatalok közül pedig a most az MTK-ban szereplő Bori Gábor és Zsidai László is Szombathelyről indult. A jelenlegi csapatunk átlagéletkora huszonhárom év, vagyis tényleg fontos szerepük van nálunk a fiataloknak.

– Ki merik mondani, hogy a Haladásnál egyértelműen a feljutás a cél?
– Nézze, a szakmai stábbal és a játékosokkal közösen ezt vállaltuk, csakis az első hely elérése lehet a tervünk.

– Melyik csapat lehet a legnagyobb rivális?
– Több is van. Nagyon oda kell figyelni a Pápára, a Siófokra, a Felcsútra, a DAC-ra és a Barcsra. Úgy gondolom, hogy még semmi sem dőlt el, sokan odaérhetnek az első helyre.

– Mi dönthet a Haladás javára?
– Mellettünk szólnak a hagyományaink és az, hogy a sok saját nevelésű futballistánk valóban a Haladásért él. Biztos hátteret teremt nekünk a város, nincs tartozás, elmaradás, mindenki koncentrálhat a futballra, az égvilágon semmi mással nem kell törődnünk.

– Csakhogy a bajnoki cím még kevés: az utóbbi években a Haladás váltogatta az osztályokat, a feljutás után rendre gyorsan kiesett.
– Ne is folytassa... Először fel kell jutnunk, s akkor majd ráérünk azzal foglalkozni, hogy miként maradhatunk bent a legjobbak között. Haladjunk csak szépen sorban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- M ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik