S. ZS. 2022.05.14 08:27 Frissítve: 2022.05.14 08:38

Válogatott: Péntek 13? A legszerencsésebb nap! – Vancsa Zalán

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MTK tizenhét éves tehetségét, Vancsa Zalánt is behívta az Anglia, Olaszország és Németország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretbe.

 

Vancsa Zalán is bekerült a magyar válogatott keretébe (Fotó: Török Attila)


 
Bicskei nyomában – Thury Gábor jegyzete

– Rosszkor keresem?
– Dehogyis, edzésen voltam, útban vagyok hazafelé – mondta Vancsa Zalán, a keret újonca, az MTK Budapest 17 éves játékosa, akit a Manchester Cityhez tartozó csoport szerződtetett, és ősztől a belga Lommelben készülhet a Premier League-re.

– Jól hallom, hogy villamossal?
– Persze. Az elméleti vizsga megvan, a forgalmi gyakorlatot még teljesítenem kell ahhoz, hogy megszerezhessem a jogosítványt, addig az 1-es villamossal és metróval járok edzésre.

– Nos, a válogatott kerettagok talán ritkán használják a tömegközlekedést, de az ön korában mégis ez a normális – mikor értesült arról, hogy Marco Rossi számít önre?

– Péntek reggel ismeretlen számról hívtak. Felvettem, bemutatkoztam, Tömő Attila, a válogatott menedzsere keresett. Közölte, gratulálni szeretne, bekerültem a keretbe. Örültem, mert korábban hallottam, szóba kerülhet, hogy az U21-es csapatba meghívnak, örültem, hogy összejött. Gyorsan kiderült, hogy nem az U21-ről van szó... A szüleimmel élek, azonnal rohantam hozzájuk, hogy meghívtak a válogatottba! Édesapám, Vancsa Miklós is futballista volt, rögtön kérdezte, hogy a felnőttek közé, s hogy ez komoly-e... Mondtam neki, bármire megesküdnék, ilyen viccet nem tudnék kitalálni – szóval, nagyon boldogok voltunk. Aztán siettem edzésre, az öltözőben is sokan gratuláltak, rengeteg üzenet érkezik azóta is, ez nagyon jó, a legjobban persze a családtagjaim szavai, ölelései estek. Tudom, hogy ez megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről és egyelőre a vasárnapi, DVSC elleni bajnokira összpontosítok, de nagyon mosolygós napom van: péntek, tizenharmadika, ez balszerencsés lenne? Nagyon várom, hogy csatlakozhassak a kerethez. A válogatott játékosok közül Schön Szabolccsal találkoztam már személyesen, vele sem sokszor, mert akkor, amikor felkerültem a felnőttekhez, ő épp eligazolt az MTK-ból. Nagyon várom, hogy a válogatottnál lehessek!

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK) 

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország 

2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.

2022.05.04 14:26:48

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baróti Lajosnak csalódnia kellett várakozásaiban a chilei labdarúgó-vb előtt.