P. K. 2022.03.24 22:31 Frissítve: 2022.03.26 17:39

Válogatott: Ki kell mondani, nagyot hibázott a videobíró – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi úgy véli, kiegyenlített meccset vívtunk a szerbekkel, amit egy bírói tévedés döntött el a vendégek javára.

Marco Rossi a VAR-ra panaszkodott (Fotó: Szabó Miklós)

 

Ajj jajajajjajj” – sóhajtott egy nagyot Marco Rossi szövetségi kapitány, amikor helyet foglalt a szerbek elleni 1–0-ra elveszített  mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Ez a találkozó teljes mértékben kiegyenlített volt, a statisztikák is ezt mutatják. Aminek jobban kellett volna működnie, azok az utolsó passzok, sok ki nem kényszerített hibánk volt. De a labdabirtoklásban javultunk és megvoltak a helyzeteink is. Más kérdés, hogy Mitrovics második nagy helyzeténél gólt érdemeltek volna a szerbek, viszont a góljuk előtt szerintem egyértelmű kezezés történt, és elbuktunk egy mérkőzést, pedig a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Játékban összességében sikerült fejlődnünk, többször ellent tudtunk állni az ellenfél nyomásának, javultunk labdabirtoklásban. Amikor a futballisták taktikailag követik az utasításokat, elégedett vagyok, de ki kell mondani, nagyot hibázott a videobíró” – nyilatkozta Rossi, majd beszélt az újoncokról és a jövő heti meccsről.

„Az új játékosokkal elégedett vagyok. Callum Styles többet volt játékban, úgy érzem, jól szerepelt. A mi rendszerünkben védekező középpályás, de bal oldali támadó is lehet, az első ék mögött, és bal oldali szárnyvédőt is játszhat, mint ma. Bizonyította, hogy nagyon gyors játékos, jó benyomásokat szerezhettünk róla. Az északírek ügyesen kihasználják az üres tereket, erre kell felkészülnünk, bízom abban, hogy azon a meccsen Willi Orbánra is számíthatok.”

A szerbek elleni összecsapás kapcsán még arra is felhívta a kapitány a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni, sokkal magasabb szinten szereplő labdarúgók ellen kellett helytállni.

Szerbia volt az ellenfél. Az a Szerbia, amelynek a Real Madridban és más sztárklubokban vannak játékosai. Lehet, hogy én lótúrót sem értek a munkámhoz, de szerintem elégedettek lehetünk, hogy ez ellen a csapat ellen helyt tudtunk állni, azzal együtt, hogy a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Sosem szabad elfelejteni, hogy ki az ellenfél, ha valaki azt hiszi, hogy legyőzzük majd Angliát vagy Olaszországot júniusban, akkor baj van a fejében.”

Marco Rossi mellett a szerbek kapitánya is értékelt.

Elégedett vagyok a mérkőzéssel. A felkészülési meccseken nincs feszültség, hátra kell dőlni és csak élvezni a játékot. Persze párszor dühös voltam, mert könnyű helyzeteket nem tudtunk kihasználni, amit nem tudtam elfogadni, de a futball ilyen. Megvoltak a helyzeteink, hogy a második gólt is megszerezzük. Mindkét csapat jól játszott. A magyar csapatot nagyon becsülöm, Marco Rossival remek eredményeket érhet még el az együttes” – mondta a találkozó után diplomatikusan Dragan Sztojkovics, a szerbek szövetségi kapitánya.

A szakember hozzátette, néhány játékosát már azért cserélte le, mert pihentette kicsit őket a jövő heti, Dánia elleni mérkőzésre. Majd miután véget ért a sajtótájékoztató, még többször elmondta Sztojkovics angolul, hogy Budapest nagyon gyönyörű város, és szeret itt lenni.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZERBIA
0–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 29 914 néző. Vezette: Glova (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka (Kecskés Á., 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Schäfer, Nagy Á. (Gazdag, 59.), Nagy Zs. (Styles, 70.) – Sallai (Vécsei, 80.), Szalai Á. (Ádám, 70.), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics (Racsics, 77.), Nasztaszics (Terzics, 65.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – Lukics (Radonjics, a szünetben), Gudelj – Zsivkovics (Jovics, a szünetben), Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Risztics, a szünetben) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Nagy Zs. (35. – öngól)

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.