D. S. B.
2023.03.23 12:21 Frissítve: 2023.03.23 12:32

Válogatott: így küldenék pályára a nemzeti csapatot olvasóink az észtek ellen

A Puskás Arénában kezdi meg a 2023-as év mérkőzéseit a magyar labdarúgó-válogatott, amely 19.30-tól Észtország ellen vív felkészülési mérkőzést a március 27-i, Bulgária elleni hazai Európa-bajnoki-selejtező előtt. Megkérdeztük olvasóinkat, hogyan küldenék pályára a csapatot az észtek ellen. A szavazást lezártuk, íme a végeredmény.

Így küldenék pályára olvasóink Marco Rossi csapatát az észtek ellen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Olvasóink egyértelműen Dibusz Dénes mellett tették le voksukat a kapusposztot illetően, hiszen az FTC játékosa a voksok 76.1 százalékát kapta, míg a két újonc közül a ZTE kapusát, Demjén Patrikot olvasóink 15.6 százaléka, az angol West Ham Unitedben játszó Hegyi Krisztiánt olvasóink 8.3 százaléka tette a kezdőcsapatba.

Ami a mezőnyjátékosokat illeti, Willi Orbán, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik szerepléséhez nem fér kétség, hiszen mind a hárman ott voltak a kezdőben olvasóink több mint 93 százalékánál, de olvasóink 89. százaléka Kerkez Milost is kezdetné.

A Nemzeti Sport Online olvasóinak  kezdője egyébként csupán két helyen tér el a Nemzeti Sport szerinti várható kezdőtől, előbbiek szerint az FTC-s Botka Endre, lapunk szerint Bolla Bendegúz lesz a jobb oldali védő, míg az olvasók Kalmár Zsoltnak szavaztak bizalmat a kezdőben, addig lapunk szerint Gazdag Dániel lesz ott a kezdő sípszótól a pályán.

AZ NSO-OLVASÓK KEZDŐCSAPATA
Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Botka, Nagy Á., Kalmár, Kleinheisler, Kerkez – Sallai R., Szoboszlai

A VÁRHATÓ KEZDŐ A NEMZETI SPORT SZERINT
Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Kleinheisler, Kerkez – Gazdag, Sallai R., Szoboszlai

AZ ÉSZTEK VÁRHATÓ KEZDŐJE A NEMZETI SPORT SZERINT
Hein – Baranov, Tamm, Kuusk – Pikk, Käit, Vassiljev, Miller, Teniste – Zenjov, Sappinen

ÍGY KÜLDENÉK PÁLYÁRA OLVASÓINK A MAGYAR VÁLOGATOTTAT AZ ÉSZTEK ELLEN – NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MÁRCIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Németh András (Hamburger SV – Németország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 23., 19.30: Magyarország–Észtország

EURÓPA BAJNOKI SELEJTEZŐ
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.