CS. B. 2021.10.16 16:18 Frissítve: 2021.10.16 16:44

Válogatott: Ha több ajánlat érkezik, átgondolnám azokat – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz Calcio Newsnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, a nyári Európa-bajnoki sikerek után egy Premier League-ben szereplő klub is szerződtette volna, ám ő gondolkodás nélkül visszautasította az ajánlatot. Az olasz szakember ugyanakkor hozzátette, ha több ajánlat is befutna a jövőben, akkor átgondolná a lehetőségeit.

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint valami megtört az Albánok elleni vereség után (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossi szerint valami megtört az albánok elleni vereség után (Fotó: Tumbász Hédi)Terjedelmes interjúban faggatták a magyar válogatott szövetségi kapitányát, aki elárulta, hosszúra nyúló kapcsolata van Magyarországgal, s ennek is köszönhető, hogy a maradás mellett döntött a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után.

„A nagyapám nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, számomra pedig kiemelkedő élmény volt a Honvédot irányítani és 2017-ben bajnoki címre vezetni, úgy, hogy a bajnokságban mi rendelkeztünk a legkisebb anyagi erőforrásokkal – mondta Marco Rossi, majd hozzátette, ilyen mélyen gyökerező kapcsolatot nehéz csak úgy elszakítani. – A sikeres Európa-bajnoki szereplésünket követően két ajánlatot is kaptam Angliából: az egyiket a Championshipben, a másikat a Premier League-ben szereplő csapattól. Gondolkodás nélkül visszautasítottam mind a kettőt, mivel nem éreztem úgy, hogy itt az ideje távozni.”   

A kontinenstornát követő vb-selejtezőknél ugyanakkor azt érezte az 57 éves szövetségi kapitány, hogy valami megtört.

„Az albán válogatott elleni vereségnél megtört valami. Mindig azt mondom, hogy a futball hálátlan sport. Hosszú távú szerződésem van (2025-ig érvényes – a szerk.), de ha több lehetőség is adódik a jövőben, akkor átgondolnám azokat. Sok ember tisztában van azzal, mit értünk el a válogatottal. Legutóbb például döntetlent harcoltunk ki a Wembleyben. Az érkezésem előtti két évben Magyarország Andorrától és Luxemburgtól is kikapott. Érzem a bizalmat a felsőbb körökben, ám kezd terhet róni rám a túlzott elvárás. Bejutottunk a Nemzetek Ligájában az A-ligába, a legjobb nemzeti csapatokkal nézünk majd farkasszemet, de már előre látom, hogy rossz kedv uralkodna el, ha nem szereznénk itt-ott pontokat.

Rossi újra kitért arra, hogy Magyarországon nem túl nagy a merítési lehetőség a keret kiválasztásánál, ugyanakkor van néhány játékos – Szalai Attilát és Schäfer Andrást is megemlítette a szakember –, aki készen állna a Serie A-ban is bizonyítani.

„Korábban is elmondtam, olyan csoportból, amelynek Anglia és Lengyelország is tagja, nem kvalifikálhatunk a világbajnokságra. A magyar válogatottban csupán négy játékos van, aki az európai topbajnokságok egyikében szerepel – mindegyikük a Bundesligában.” 

A kapitány azt is elárulta, nem igazán szeretne Olaszországban munkát vállalni.

Külföldön jobban szeretek dolgozni. Ha Spanyolországból, Angliából, Franciaországból jönne ajánlatom, nem térnék haza. Minden tisztelettel: a Premier League és az olasz bajnokság között ég és föld a különbség.” 

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.

2021.11.21 13:57:42

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Farkasréti sírjánál beszélgettünk a 47 évesen eltemetett Aranycsapat-fedezet lányával, Ágnessel a család örmény gyökereiről is.

2021.11.22 00:24:42

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Zakariás József, az Aranycsapat »szürke eminenciása«, akit a legkevésbé emlegettek, emlegetünk, s a leginkább titokzatos alak egyben, aki a legelsőként – ma ötven esztendeje, 1971. november 22-én, élete negyvennyolcadik évében – ment el a tizenegy legenda közül.

2021.11.20 07:43:40

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Értékeltük a magyar labdarúgó-válogatott 2021-ben nyújtott teljesítményét.