D. S. B.
2022.09.29 07:26 Frissítve: 2022.09.29 09:02

Válogatott: Elértük a válogatottal, hogy nincs lehetetlen küldetés – Szappanos

Sorozatban negyedszer kapott meghívót a magyar válogatottba a Budapest Honvéd kapusa, Szappanos Péter, aki a klub honlapjának adott interjújában beszélt válogatottbeli céljairól és az elmúlt időszakban elért eredményekről.

 

Szappanos elárulta, a válogatottnál a taktikai felkészítésen van a nagyobb hangsúly (Fotó: Török Attila)

„Nagyon sokszor hangsúlyoztuk, remek a közeg és kiváló hangulat övezi a válogatottat, ami tudatossággal és eredménnyel is párosul. Ilyen helyzetben könnyebb jó csapatot kovácsolni, amikor az eredmények is jönnek, de ha a másik irányból nézzük, pont emiatt jönnek az eredmények, mert ennyire összetartó a közösség, működik a kémia a játékosok és a stáb között” – emelte ki Szappanos Péter, akit Marco Rossi negyedik alkalommal hívott be a keretbe. A Honvéd kapusa kitért rá, a válogatottban töltött időszak jótékony hatását a hétköznapokban is érzi.

„A nyári győzelmek után elértük azt a válogatottal, hogy nincs lehetetlen küldetés, többször is meg tudtuk mutatni, hogy a világsztárokkal teletűzdelt csapatokkal szemben is van keresnivalónk, ami mutatja, hogy egy remekül összerakott taktikával, jó közösséggel bármelyik csapat legyőzhető. Ha megnézzük a meccseinket, nem nagyon lehet azt mondani, hogy érdemtelenül győztünk vagy szereztünk volna pontot. Gyönyörű eredményt értünk el, eljutottunk oda, hogy a teljesítményünknek köszönhetően megérdemeltek voltak ezek a sikerek” – hangsúlyozta a kapus, aki szerint az elért eredményektől függetlenül sem tartozik a magyar válogatott a topcsapatok közé. Megjegyezte, szerinte kissé félrevezető, hogy a mieinket az első kalapból sorsolják az Eb-selejtezőn, hiszen a nálunk erősebb csapatokat, mint például Angliát vagy Franciaországot a második kalapból húzzák majd ki.
Szappanos a válogatott edzések kapcsán kitért rá, nem rommá hajtva készülnek, inkább a taktikai felkészülésre helyezik a nagyobb hangsúlyt.

„2018 óta Marco Rossi a szövetségi kapitány, tökélyre fejlesztette a csapat játékát, a keret gerince is ugyanaz, így minden egyes játékos álmából felkeltve is tudja, mit kell tennie. Ennek köszönhető, hogy amikor találkozunk, az a feladat, hogy a meccsek között átfésüljük ezeket az elemeket, hogy készen álljunk az adott szituációkra” – húzta alá Szappanos Péter, aki egyelőre nem lépett pályára címeres mezben, de tisztában van vele, hogy akit meghívnak a keretbe, annak bármelyik pillanatban készen kell állnia.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.

2022.11.23 07:27:34

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Összeállításunkban az idézetek a Népsport, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a Labdarúgás aktuális számaiból valók.