BORSOS LÁSZLÓ (Belfast) 2022.03.30 12:06 Frissítve: 2022.03.30 12:41

Válogatott: Dibusz Dénes estéje volt – Ian Baraclough

Észak-Írország szövetségi kapitánya Dibusz Dénes egy-két védése előtt már azt hitte, verve van a kapus, elismerően nyilatkozott az este hőséről.

 

Ian Baraclough Dibusz Dénest dicsérte (Fotó: AFP)


A hazai szurkolók kitettek magukért, remek hangulatot varázsoltak a Windsor Parkban, s úgy tűnt, akár győzelembe hajszolhatják a meccs hajrájára feltámadó és lendületbe jövő együttesüket. Magyar szempontból nézve szerencsére nem lett foganatja az északír erőfeszítéseknek, ami miatt Ian Baraclough szövetségi kapitány csalódottan értékelt.

„Elsősorban a vereség miatt búsulok – mondta Ian Baraclough szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján. – Úgy éreztem, ez egy olyan meccs, amelyen ha jobban koncentrálunk, győzhettünk volna, hiszen számos ígéretes helyzetet kialakítottunk, s jó néhányszor megdolgoztattuk az ellenfél kapusát. Ugyan a magyarok birtokolták többet a labdát, csak a tizenhatoson kívülről próbálkoztak. Ha az emlékezetem nem csal, Bailey Peacock-Farrell hárított egy baljára érkező lövést, ám mindössze ennyit kellett tennie azon kívül, hogy a mi hibánkból adódóan ki kellett szedje a labdát a hálóból. Niall McGinn valóban bakizott a kapott gól előtt, de ilyen bármikor történhet a labdarúgásban, nem hibáztatható a vereségért. Különben is, eleget tett már a válogatottért, hogy a szurkolók megbocsájtsák neki az ilyesmit. A mérkőzés után is azt mondtam a játékosoknak, ne féljetek a hibáktól.”

A kapitányt a Nemzeti Sport arról kérdezte, miként vélekedik a hajrában három bravúrt is bemutató Dibusz Dénes teljesítményéről.

„Megkeserítette az életünket, remek védéseket mutatott be, egy-kettőnél azt hittem, már verve van. Neki köszönheti Magyarország a győzelmet, a keddi az ő estéje volt ahelyett, hogy kihasználtuk volna a helyzeteinket, s mi örülhetnénk. Bárhogy is alakult a vége, a játékosaimnak köszönöm, hogy egy selejtezőn érezhettem magam, ennél többre nem is vágyhatok a mentalitást illetően. Barátságos meccs volt, de ha valaki úgy nézte, hogy erről nem volt tudomása, azt gondolhatta, hogy a hazai csapat játékosai kétségbeesetten mennek előre a győzelemért, mindenáron jó eredményt akarnak kicsikarni. Kiábrándító, hogy megannyi lehetőséget kialakítottunk, mégsem koronázta siker az erőfeszítéseinket, a vereség azonban nem szegi kedvünket, júniusban újra találkozunk, s reményeink szerint jól szereplünk majd a Nemzetek Ligájában.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Észak-Írország–Magyarország 0–1 (0–0)
Belfast,
Windsor Park, 18 000 néző. Vezette: Harvey (ír)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG:
Peacock-Farrell – Ballard (Hume, 82.), Cathcart, Brown – McNair, Davis (Saville, 60.), McCann, Lane (Dallas, 60.) – Whyte (Thompson, 68.), Magennis (Charles, a szünetben), McGinn (Lavery, 68.)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Orbán, Lang (Kecskés, 82.), Fiola – Nego (Bolla, 82.), Schäfer, Styles (Vécsei, 82.), Nagy Zs. – Sallai (Gazdag, 72.), Szoboszlai (Nagy Á., 65.) – Szalai Á. (Ádám, 72.)
Gólszerző:
 Sallai (56.)

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.